Aktywne Wpisy
Sebastix +905
Moja siostra wlasnie zmuszona jest sprzedac dwuletnie mieszkanie przez psy ktore nak*rw*ja symultanicznie od 6 do 23 xD
Ja tez mierze sie tym w swoim bloku choc nie w takiej skali. Z tego co widze na tagu wiekszosc ludzi ma to samo. Nie rozumiem dlaczego jeszcze nie zoatalo to ograniczone? Za dobry biznesik? Psy w mieście to społecznie szkodliwa zachcianka. Za ich ich posiadanie powinno sie placic konkretną akcyzę jak za fajki
Ja tez mierze sie tym w swoim bloku choc nie w takiej skali. Z tego co widze na tagu wiekszosc ludzi ma to samo. Nie rozumiem dlaczego jeszcze nie zoatalo to ograniczone? Za dobry biznesik? Psy w mieście to społecznie szkodliwa zachcianka. Za ich ich posiadanie powinno sie placic konkretną akcyzę jak za fajki

dwa__fartuchy +260
Cześć Koleżanki i Koledzy, dawno mnie tu nie było (ʘ‿ʘ) Jak żyjecie?
Praca w aptece w małym mieście to jest jakiś inny stan umysłu :D
#dwafartuchywaptece #apteka #medycyna #pracbaza #farmacja
Praca w aptece w małym mieście to jest jakiś inny stan umysłu :D
#dwafartuchywaptece #apteka #medycyna #pracbaza #farmacja
źródło: 009303B9-5844-4A51-AEEF-AD2CA145CAA7
Pobierz

W końcu pojawiła się u mnie na wiosce dostępność swiatłowodu. Tylko mój adres nie był brany pod uwagę, ale panowie przy kopaniu podciagneli mi rurkę do mojej działki. Teraz sie okazuje że w systemie mojego adresu nie ma a inne już mogą zamawiać. Dom mam 120m od tej rurki więc ktoś ten dodatkowy koszt podłaczenia musi ponieść(moge ja pod warunkiem że będzie to 1000/300)
0. Z kim gadać na temat dostepności? (narazie napisałem do nexery)
1. Którego operatora wybrać? najlepszy sprzęt, predkość, oferta (Play, T-Mobile, Orange, Plus). Narazie mam LTE z T-Mobile, ale od ok 1-2 lat musze codziennie restartować modem bo DNSy przymulają.
2. Czy da się zrobić tak aby przy ciągnięciu światłowodu do budynku położyc także "powrotny"? Przy granicy mam PV oraz być może w przyszłosci bramę automatyczna czy coś innego i fajnie gdyby tam tez była ta sama siec lokalna.
@Retsew (wołam bo czytając tag zobaczyłem że jestes technikiem to może podpowiesz)
https://www.falesia.eu/sklep/p435,gniazdo-swiatlowodowe-telcoline-2f-gfp-2d-2-gniazda.html (w domu)
https://www.falesia.eu/sklep/p1580,pigtail-sc-apc-1m-silver-2-mm-g-657a1-bialy.html (3 pigtaile potrzebujesz)
Czyli co robi normalnie taki technik na
weź zawołaj czy Ci to przejdzie, bo początkowo planowałem to samo, zamówić na dom obok (też rodzina), dać dobrą flachę dla technika, a po jakimś czasie zrobić aneks w umowie swój normalny adres, ale że jakoś ten most wifi jak na razie jest