Wpis z mikrobloga

@almafater: ten moim zdaniem mocno naciągany:) w takim razie spróbuj jednak rozwiązać moją zagadkę z kategorii "hetmańska", którą usunąłem, bo nie do końca mi pasowała:

taki z niego mazak, jak z sernika rekin
@brak_nicku: Heh, dzięki :)

Hasło w sumie całkiem fajnie ułożone, ale tak jak mi się wydawało - nie zalicza się do kategorii "hetmańskie" :)

Tak czy owak, myślę, że zagadki takiego typu też można by dodawać, ale chyba bez konkretniejszych tagów, bo chyba nie mają swoich nazw.
@almafater: ja z kolei myślę, że kategoria "hetmańskie" jest tak tak szeroka, że bardzo wiele się da pod to podpiąć, mi się głównie nie podoba w moim określeniu to, że jest słowo "rekina" , a nie "rekin". To była moja jedyna próba stworzenia czegokolwiek, ale teraz wolę się skupić na rozwiązywaniu - przypomniały mi się dawne czasy, gdy za cel honoru stawiałem sobie rozwiązanie wszystkich zadań z Rozrywki, Rewii itp. Zatem
@almafater: jak jeszcze regularnie sięgałem "rozrywek", to nie było hetmańskich, ale było "z przymrużeniem oka", jedno określenie jakoś tak zapadło mi w pamięć. Zostawię na dobranoc małą zagadkę: "dla nich ściąga", zdecydowanie kalamburowe:)