Aktywne Wpisy

8 lat po premierze Jaguara XJ X308 chciałem go mieć. Cholernie podobało mi się to auto. Dzisiaj mi się udało i to jeszcze mogłem sobie pozwolić na nowszą generację (X358) w wersji Super V8 z doładowanym 4.2 V8 i przedłużonym rozstawem osi. Jaram się jak dzieciak. Teraz tylko wyczekać te 2-3 miesiące, aż mi to sprowadzą ze Stanów. Przesiadka z 8-letniej Toyoty CH-R 1.2 116 KM mojego starego będzie kosmiczna. Z resztą
źródło: jaguar-xj-super-v8-lwb-4-2
Pobierz
radek7773 +377
źródło: temp_file7987697845692629545
Pobierz

Moim zdaniem to była wzorowa obrona konieczna. Psiknięcie gazem nastąpiło gdy psiarz ewidentnie dążył do bójki. Użycie noża nastąpiło gdy psiarz w furii uderzał pięściami i kolanem w głowę rowerzysty.
Po mojemu to rowerzysta był ofiarą a psiarz sprawca napaści i to psiarz powinien za pobicia iść do więzienia.
Gdyby nie obrona nożem to rowerzysta zostałby tam skatowany.
Rowerzysta nie inicjował konfliktu tylko adekwatnie do zagrożenia odpowiadał na atak.
Była to obrona nożem a nie atak nożem. Gdy psiarz przestał napierać to rowerzysta nie kontynuował walki tylko dalej się cofał. To pokazuje że celem nie było zabicie psiarza lecz obrona przed napaścią.
Tak uważam na podstawie filmiku. Do informacji o potrąceniu psa rowerem trudno się odnosić bo nie wiemy jak to wyglądało. Skrajnie mało prawdopodobne jest intencjonalne wjechanie w psa.
Komentarz usunięty przez autora
gdyby na psiknieciu gazem się skonczylo to tak ale potem zaczal go kopac xD przez co patus go bez problemu namierzył i zaczęło się bitku.