Aktywne Wpisy

niochland +56
Widzieliście kiedyś reklamę bidetu? Ja też nie.
A widzieliście kiedyś reklamę papieru toaletowego? Ja również regularnie.
Od kilku lat walczę z wykluczeniem bidetowym Polaków.
Dlaczego? Bo mamy XXI wiek - dosłownie rok, który kiedyś był utożsamiany z futuryzmem, kolonizacją Marsa i latającymi samochodami - a co robimy jako społeczeństwo? Nadal rozmazujemy kał po dupie papierem i jesteśmy chodzącymi brudasami.
Papier
A widzieliście kiedyś reklamę papieru toaletowego? Ja również regularnie.
Od kilku lat walczę z wykluczeniem bidetowym Polaków.
Dlaczego? Bo mamy XXI wiek - dosłownie rok, który kiedyś był utożsamiany z futuryzmem, kolonizacją Marsa i latającymi samochodami - a co robimy jako społeczeństwo? Nadal rozmazujemy kał po dupie papierem i jesteśmy chodzącymi brudasami.
Papier

źródło: bidet-sospeso-in-ceramica-design-moderno-star-55x35cm-made-in-italy-1
Pobierz
Sportacus +136
Dopiero niedawno się dowiedziałem, że w Polsce był cykl 13 filmów związanych z różnymi świętami obchodzonymi u nas w ciągu roku. Każdy trwa około godziny. Pewnie większość z was kojarzy Żółty szalik i tę słynną scenę z Gajosem, kiedy delektuje się wódką. Będzie co oglądać – może i was to zainteresuje, jeśli jeszcze o tym nie słyszeliście :D
#filmy #ciekawostki #gruparatowaniapoziomu
#filmy #ciekawostki #gruparatowaniapoziomu

źródło: obraz
Pobierz
#katowice #chorzow #autostradypolska #polskiedrogi
@Maxwell_Mohr: ebane urkofile. Od kiedy wszyscy mowia po ukraińsku? Po polsku się buduje. Jak się coś skończy budować to jest do kuf wy WY BUDOWANE
Trochę jakby dealer który sprzedał samochód który miał wadę, zamiast naprawić to wypożyczył (do końca gwarancji) sprawne auto, a potem "martw się sam".
Z jedej strony rozumiem bo też mi się nie podoba ukrofilia w polsce ale nie doszukujmy się jej wszędzie, bez przesady
Po prostu mnie w-----a tylko jak ktoś tak mówi, wszyscy zaczęli jakieś 5 lat temu
@programista15cm: no nie wiem. Wydaje mi się, że to albo regionalizm, albo jakieś potoczne słownictwo które już od dłuższego czasu funkcjonuje. Już bardzo dawno (jak nie przez całe moje życie) słyszę właśnie takie odmiany.
Zupełnie by mi nie przyszło przez myśl, że to jest ukrainicyzm (znaczy może i