Wpis z mikrobloga

Hej, będę zgłaszał szkodę z #ac z mojej winy. Oczywiście przez gapiastwo wjechałem tyłem w słupek xD Jakieś rady, żeby mi nie odrzucili tego, że np. specjalnie wjechałem?
#ubezpieczenie #kiciochpyta
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@stanley88: bez amortyzacji części, z wypłatą pieniędzy, jedynie 500zł sam pokrywam z kieszeni.
Zderzaka nie da się naprawić (lakiernik to stwierdził) więc trzeba nowy. Samo lakierowanie to będzie koło 500-600zł. Nie mówiąc o demontażu i montażu zderzaka + koszt samego zderzaka.
  • Odpowiedz
@quercy mordo wycena będzie 145zł. Ja miałem szkodę felga Alu 18 plus opona nowa dunlop i wycenę na 130zł. Postraszyłem ASO i dostałem 1300 gotówki. W ASO by wyszło jakieś 5-6k
  • Odpowiedz
  • 0
@stanley88: w moim przypadku akurat jest Wiener. Jedyne czym zaskoczony, to tym, że tak szybko to się odbyło. Nawet zdjęć nie chcieli. Mają miesiąc i myślałem, że tyle beda przeciągać, a tu na drugi dzień po zgłoszeniu już dzwonią z decyzją.
  • Odpowiedz
@quercy no robią tak jak jest na ich korzyść. Widocznie koszt naprawy w ASO albo gdzieś indziej musiałbyc 2x droższy. Więc to taka ugoda. Nie wołasz rzeczoznawcy nie robisz zdjęć tylko idziesz na ugodę
  • Odpowiedz
  • 0
@quercy podobnie jak @stanley88 oparłem się o własne doświadczenie. Jak ja wjechałem w betonowy słupek to zapłaciłem może z 200 zł za szpachle i malowanie zderzaka.
Musiałeś z całkiem sporym impetem wjechać w ten słupek...
  • Odpowiedz
  • 0
@T__J: tak jak mówiłem - pęknięty zderzak to zderzak do wymiany, to jej wystarczyło.
Impet nie był duży, parkowałem tyłem koło samochodu, więc raczej jechałem z 5km/h maksymalnie, wystarczyło do pęknięcia. ¯\(ツ)/¯

Ja tam nie mam jakiegoś super drogiego samochodu, jest wart koło 40 tysięcy może.
quercy - @T__J: tak jak mówiłem - pęknięty zderzak to zderzak do wymiany, to jej wyst...

źródło: 1000003588

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 0
@T__J: a w sumie do tego to nawet raczej policja się nie przyczepi, więc nie wiem czy przypadkiem nie zainwestuje w kubełkowe fotele ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 0
@DiorSauvage: dosłownie, babka zadzwoniła, spytała o rodzaj uszkodzenia zderzaka - czy jest pęknięty (jeżeli tak to do wymiany) i tyle. 4 dni od zgłoszenia szkody hajs trafił na konto. Jedynie mam taki zapis, że 500zl że swojej kieszeni pokrywam, czyli wypłacili 1800.
  • Odpowiedz