Aktywne Wpisy
xyperxyper +51
Pokolenie Z a rekrutacja: jak ma być dobrze?
Od jakiegoś czasu mam coraz większy problem z zatrudnieniem inżynierów z pokolenia Z firmie. Zaczyna się od tego, że osoby te wysyłają CV, po czym... znikają. Nie kontynuują kontaktu, nie interesują się szczegółami pracy, wynagrodzeniem, ani wymaganiami.
Zdarza się też, że kiedy w końcu zapraszam kandydata na rozmowę, nagle pojawiają się prośby o telekonferencję, bo przyjechanie na spotkanie staje się "problemem". Zastanawiam się, gdzie podziała się odpowiedzialność i szacunek do człowieka, mój czas też kosztuje. Czy naprawdę tak trudno poświęcić czas na spotkanie w firmie gdzie potencjalnie będzie ktoś spędzać 30% swojego życia? Pomijam fakt, że ktoś 5l temu skończył liceum, nie ma żadnego kursu, szkoły, szkolenia itp. zmienia pracę co 3 miesiące, nie ma doświadczenia, a aplikuje do pracy z zakresem zarobków jak na Dyrektora...
Mam
Od jakiegoś czasu mam coraz większy problem z zatrudnieniem inżynierów z pokolenia Z firmie. Zaczyna się od tego, że osoby te wysyłają CV, po czym... znikają. Nie kontynuują kontaktu, nie interesują się szczegółami pracy, wynagrodzeniem, ani wymaganiami.
Zdarza się też, że kiedy w końcu zapraszam kandydata na rozmowę, nagle pojawiają się prośby o telekonferencję, bo przyjechanie na spotkanie staje się "problemem". Zastanawiam się, gdzie podziała się odpowiedzialność i szacunek do człowieka, mój czas też kosztuje. Czy naprawdę tak trudno poświęcić czas na spotkanie w firmie gdzie potencjalnie będzie ktoś spędzać 30% swojego życia? Pomijam fakt, że ktoś 5l temu skończył liceum, nie ma żadnego kursu, szkoły, szkolenia itp. zmienia pracę co 3 miesiące, nie ma doświadczenia, a aplikuje do pracy z zakresem zarobków jak na Dyrektora...
Mam
Konkretnyknur +65
Jestem w Kanadzie i zaczyna mi się tu podobać 😃
#nieruchomosci #stolarstwo #meble
uważaj na:
a/ ergonomię kuchni
b/ twarde połączenie okapu z szachtem = nie stosuj rur spiro
c/ w górnych szafkach nie stosuj szerokości większej niż max 60 cm
d/ na mocowanie górnych szafek do ściany - jeśli po 1 m-ącu linia dolnych szafek się wygnie w banana to wzywaj na poprawę, bo zamontowali na
Ja to będę montował, więc nie będzie możliwości wezwania stolarza na poprawe xd
@Arturr99: Ja jestem stolarz i w---------j #pdk
@litosciwy: robiło mi teraz dwóch osobnych stolarzy zabudowy w mieszkaniu- dwie szafy, kuchnię. Oni też s-------ą i z profesjonalnymi fachowcami też będą dwie rundy poprawek xD
Tylko trzeba będzie ich doprosić żeby przyjechali, a tu zrobisz ty sam
Bo formatki/okleiny to luzik, ale zastanawiają mnie nawierty czy są równo zrobione wedle wymiarów czy raczej lepiej zakupić sprzęt (sporo mam od ojca więc nie jest źle), i samemu to ogarnąc.
@litosciwy: @Arturr99
Z tą głębokością bym uważał. 510 mm to zazwyczaj głębokość boku szafki dolnej, tak żeby weszła szuflada 50 cm bo one luzu potrzebują z tyłu. Piekarnikowa szafka głębokość zazwyczaj 55 cm
Dobrze pooglądać na yt jakies filmiki stolarzy którzy wyjasniają tego typu rzeczy