Wpis z mikrobloga

#programista15k #programowanie

jako przemądrzały programista z wykopu wyśmiej osoby robiące CRUDy

Ech, CRUDziarze. Jakie to smutne, że wasz jedyny wkład w świat technologii to bezmyślne klepanie kodu do tworzenia, odczytywania, aktualizowania i usuwania danych. Naprawdę, czy wasze marzenia o zostaniu programistami kończą się na pisaniu aplikacji, które mógłby zrobić przeciętny student pierwszego roku informatyk?

Wiecie, co jest naprawdę zabawne? Że w świecie, gdzie AI rozwija się w zawrotnym tempie, wy ciągle walczycie z problemami typu "jak zrobić paginację w tabeli" albo "jak poprawnie zmapować relację w ORM-ie". Nie mówiąc już o waszym wiecznym zmaganiu się z walidacją formularzy.

Podczas gdy prawdziwi programiści rozwiązują problemy związane z algorytmami kwantowymi, uczeniem maszynowym i blockchainem, wy siedzicie w piwnicy i zastanawiacie się, czy lepszy jest framework XYZ, czy może ABC, bo "ten drugi ma lepsze wsparcie dla formularzy".

Ale spoko, róbcie dalej te swoje CRUDy. Ktoś musi, prawda? Ktoś musi być tym małym trybikiem w wielkiej machinie, nawet jeśli nie ma pojęcia, jak działa cały mechanizm. A ja wracam do mojego projektu optymalizacji sieci neuronowych - bo ktoś musi robić prawdziwą robotę.
  • 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

xD

W świecie kodu, wśród zer i jedynek,
Programista króluje, reszta to pionki bez siły.
Mam autyzm, to moja moc, nie słabość,
Logiczny umysł, precyzja w każdym kroku, to nasza jakość.
  • Odpowiedz
@keksoa: Oj mireczku nagrabiłeś sobie! Myślisz, że możesz tak bezkarnie wyśmiewać crudziarzy?! To pomyśl jeszcze raz! Otóż licencję na wyśmiewanie crudziarzy na tym portalu mam ja!!!
  • Odpowiedz