@Kapitan_Wie_Wszystko: niektórzy jedzą o 12 obiad, natomiast kwestia dopytania. Przecież można zadzwonić i spytać „hej, w sprawie niedzieli. Czy przygotować wam jakiś obiad?” Albo „przygotujemy w niedzielę obiad więc przyjdźcie głodni” czy cos
Czy to oznacza że chcę u mnie zjeść obiad czy wtf?
@Kapitan_Wie_Wszystko: Nie k---a, na orgię przyjadą. Czemu pytasz na wykopie a nic ich? Wstydzisz się czy jak?
Zrób parę kotletów więcej i zaproponuj wspólny obiad, ugość ich jakoś, chyba że jesteś totalnym januszem że nawet ta kawa to już jakiś koszt i obraza majestatu, jeszcze żeby komuś obiad robić...
Znajomi/rodzina chce wpaść w niedziele na kawę... ale uwaga - na 13tą.
Czy to oznacza że chcę u mnie zjeść obiad czy wtf? Pytam bo nie ogarniam w konwenanse...
Mamy z żoną rozminę, czy tylko kawa i ciasto, czy jednak robić dla nich obiad ;/
@Kapitan_Wie_Wszystko: Nie k---a, na orgię przyjadą. Czemu pytasz na wykopie a nic ich? Wstydzisz się czy jak?
Zrób parę kotletów więcej i zaproponuj wspólny obiad, ugość ich jakoś, chyba że jesteś totalnym januszem że nawet ta kawa to już jakiś koszt i obraza majestatu, jeszcze żeby komuś obiad robić...
ale ok widzę, że rabini sa podzieleni