Wpis z mikrobloga

Panowie, chciałbym zapytać, jaka jest różnica między standardową dietą IF, a jej rozszerzeniami takimi, jak LG albo J/NJ. Czym one się różnią od standardowego IF-a? Czy na początek wejście w tą dietę z oknem żywieniowym 16/8 nie będzie zbyt dużym obciążeniem? Może jest ktoś, kto wszedł tą dietę tak od początku i mógłby coś napisać?

Będę wdzięczny xD

#dieta #trening #roknasilowni #silownia #mikrokoksy #intermittentfasting
  • 13
@batq: To wszystko jest to samo. 16/8 charakteryzuje własnie LG i to jest minimum z jakim się spotkałem jeśli chodzi o podział post/jedzenie. Możesz spokojnie zacząć od tego schematu i potem zmieniać i ustawiać pod swój własny organizm.
@mistra:

@wilQist:

@Qantas:

OK Panowie, dzięki za odp. Tak się właśnie zastanawiam, czy może lepiej przejść odrazu na 20/4. Będę chyba musiał testować na sobie empirycznie xD

BTW - czy ktoś z was tą dietę testował na sobie?
Ja robie aktualnie IF 20/4. Jest zajebiscie wygodnie, bo nie musze sobie zawracac glowy jedzeniem w ciagu dnia, energii na treningach tyle samo nawet po tych prawie 20h bez jedzenia.
@batq: nie zauważyłem jakiś dużych spadków siłowych na redukcji. Cały czas jestem jej wierny :D robiłem nawet masę na 4500kcal przy oknie 16/8 ale więcej już tak nie zrobię bo o ile lubię jeść to to była przesada :D Aktualnie zaczynam redukcję i zacznę od 14/10 i będę wydłużał do 20/4 bo ostatnia zimowa masówka była robiona już zwykłym trybem jedzenia i muszę się przestawić.
@Qantas: o taką odpowiedź mi chodziło, długo jesteś na tej diecie? Ile hajsu wydajesz miesięcznie na jedzenie? Jak duże są realne spadki wagi w Twoim wypadku na redukcji?
@mistra: Fajno. Myślisz, że lepiej zacząć od 14/10? Gdybyś mógł, to looknij na moje pytanie wyzej do @Qantas, bo nie będę dublował xD dziekowka za pomocne posty.
@batq: ja zaczynam od tego poziomu bo teraz na masówce jadłem kiedy chciałem i trochę się rozregulowałem :D Ale to jest kwestia 3/4 dni i wchodzę na 16/8 a za półtora/ dwa tygodnie na 20/4. IF zacząłem 2 lata temu jak zacząłem bawić się w siłownię. Ja na redukcji schodzę 0.5kg na tydzień, ale to regulujesz kaloriami. Średnio dziennie wydaje 15zł na dietę, dużo promocji łapie szczególnie na mięso.
@batq: Ja polecam rotację kaloriami. Jechałem na początku bilans 0 w DT i -20% w DNT, miałem duże spadki, a teraz jak sobie zrobiłem +30% w DT i reszta w DNT to mi nawet siła na redukcji rosła.