Aktywne Wpisy

pciem +138
Mój sąsiad daje lekcje p----------o puzonu od 9 do 18. Codziennie. Jestem na skraju załamania.
Mirki, ja już nie daję rady. Nie wiem, komu podpadłem w poprzednim życiu, ale chyba komuś bardzo, bo teraz odpokutowuję w dźwiękowym piekle. Studiuję chemię, mam sesję, próbuję wbić do łba jakieś chore mechanizmy reakcji, a co robi mój sąsiad? Prowadzi puzonowe tortury w trybie full-time.
Od 10 do 18. A czasem już od 9, jak się dobrze rozpędzi.
Mirki, ja już nie daję rady. Nie wiem, komu podpadłem w poprzednim życiu, ale chyba komuś bardzo, bo teraz odpokutowuję w dźwiękowym piekle. Studiuję chemię, mam sesję, próbuję wbić do łba jakieś chore mechanizmy reakcji, a co robi mój sąsiad? Prowadzi puzonowe tortury w trybie full-time.
Od 10 do 18. A czasem już od 9, jak się dobrze rozpędzi.

KapitanTorpedal +50

Żabka IPO
@drylu09: Jakoś dużo mi się wydaje ale nie jestem ekspertem od detalu, z drugiej strony Dino ma kapitalizacje 40MLD PLN przy 2500 sklepów więc może ma to sens przy prawie 10 000 sklepów Żabki.
@drylu09: CIekawe czy na GPW czy gdzieś indziej. Inpost uciekł do Holandii :)
Czuję tu case allegro albo pepco
Oby zrobili IPO tak jak Mentzen. Jak liczba chętnych przekroczyła 3:1 to zakończyli IPO. Tak to przynajmniej wiadomo, że jak zarezerwujesz na IPO np. 100k to po redukcji dostaniesz papieru za 33k a przy IPO allegro była ogromna redukcja i nie wiadomo było ile sie tych akcji dostanie :D
@widmo82 IPO allegro pamiętam ładnie podbili ale dla inwestorów długoterminowych tragedia
Te IPO na bananie to w ogóle dobre są. Wchodzą na giełdę żeby opchnąć biznes i po X latach wykupić za grosze