Wpis z mikrobloga

Parówki to ciekawy pokarm. Smakują różnie w zależności od podania, inaczej na zimno, są wtedy chrupiące, inaczej na ciepło, mają dodatkową nutkę smakową. Inaczej w serze, inaczej w leczo, inaczej w bułce. Mogą być jedzone w otoczeniu bieda cebuli albo szlachetnego boczku. Wreszcie jedzą je biedni studenci na przerwie pokarmowej, upakowane sebixy między 10 a 11 serią na klatę, małe dzieci podczas zabawy z rówieśnikami a nawet bogacze w porze lunczu.
Wspaniały to zaiste wynalazek z resztek.

A jakie wy znacie ciekawe zastosowanie tego zacnego pożywienia? Można wrzucać smaczne przepisy ( ͡º ͜ʖ͡º)

  • 22
  • Odpowiedz
  • 0
@In_thrust_we_trust tak jak pisałem, leczo z parówkami jest bardzo dobre. W zasadzie nie ma różnicy. Wszystko zależy jak się robi, każdy robi inaczej. Jeżeli robiła ci szefowa kuchni to na 99 były to najpodlejszego kalibru parówki więc nie dziw się.
  • Odpowiedz