siema, czy może orientujecie się jak firmy typu OLX/Vinted, jakiekolwiek inne platformy służące do wymiany/sprzedaży rzeczy zaczynały od kwestii prawnej, mianowicie nie wiem jak wygląda od tej pośrednictwo w takiej wymianie/sprzedaży, od której chciałbym brać niewielki procent. Czy takie firmy od początku miały pod siebie skrojony regulamin +ochronę kupujących, czy może jest jakiś ogólny szablonik który mogę sobie pożyczyć? Mam niewielkie MVP- (aplikację do wymiany rzeczy pod konkretną społeczność, która obecnie wymienia się jedynie na grupach fb- trochę tego jest, stąd pomysł), w sumie nie zainwestowałem w to zbyt wiele pieniędzy, a regulamin skrojony pod rozwiązanie to już trochę wyjdzie (300zl+/h pracy nad regulaminem), wolałbym takie pieniądze przeznaczyć na adsy. +regulamin musi być, bym mógł zintegrować bramki płatności ( ͡°͜ʖ͡°)
@TMBRK: Jeśli byłbym Tobą, to akurat na tym bym nie oszczędzał - pomysł wypali, pojawi się pierwszy pieniądz, pierwsze problemy i nagle się okaże, że regulamin Cię nie chroni
Nasz specjalista od wszystkiego. Od kolei, od dziennikarstwa, od wojny, od rigczu. On widział to już dwa lata temu swoim przenikliwym plebejskim umysłem.
+regulamin musi być, bym mógł zintegrować bramki płatności ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#prawo #pytanie #kiciochpyta #marketing #startup #biznes