Wpis z mikrobloga

Zmienię temat ze szczelności granicy, strefy buforowej na coś również w tym klimacie. Może będzie tutaj jakaś tęga głowa, która pociągnie to dalej. Postanowiłem zainstalować tiktoka, którego na codzień nie mam. Po wpisaniu frazy "granica polsko białoruska" pojawiła się masa filmów (fraza tłumaczona na translatorze na język arabski). Panowie z bliskiego wschodu pokazują swoją drogę do Niemiec, polska granicę i to jak koczują w lesie oraz jak z uśmiechami na twarzach przekraczają granice polsko niemiecka. Wisienka na torcie to komentarze w których prócz składania podziękowań ichniemu Bogowi, znajdują się informacje i kontakty do osób które mogą pomóc w całym procederze. I tak szperając trafiłem na kanał "russia to germany" na FB i kontakt do kogoś kto się tym wszystkim trudni. Po odbyciu krótkiej rozmowy pisemnej, w której interesowała mnie tylko kwestia kwoty, gość rzeczywiście zadzwonił.... Z racji słabego angielskiego nie pociągnę dalej tematu. Numer jest dostępny w komentarzach na grupie na FB.
Dodatkowo trafiłem na informacje i filmiki instruktażowe dla obywateli Ukrainy, które pokazują w którym miejscu przekroczyć granicę ukraińsko słowacka i jak później dostać się do Polski lub Niemiec oraz anonse osób pomagających w transportach. Tematem są żywo zainteresowani panowie w wieku poborowym. Wszystko jest na tiktoku 🤦
Teraz pytanie. Czy jakieś polskie służby ogarniają ten syf czy tylko skupiają się na murze?
#granica #bialorus #ukraina #wojsko
von-nogay - Zmienię temat ze szczelności granicy, strefy buforowej na coś również w t...

źródło: Screenshot_2024-06-13-23-24-07-703_com.whatsapp

Pobierz
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach