Aktywne Wpisy
jbc_putina +273
ELITE PLUS
Nikt jeszcze nie zna [tylko dla wtajemniczonych i gotowych na sukces]
1. Plusujesz post
2. Plusujesz wszystkie komentarze
3. Dopisujesz swój komentarz
4. Reszta plusuje Twój komentarz
Nikt jeszcze nie zna [tylko dla wtajemniczonych i gotowych na sukces]
1. Plusujesz post
2. Plusujesz wszystkie komentarze
3. Dopisujesz swój komentarz
4. Reszta plusuje Twój komentarz
Kgdygryhy +389
#frajerzyzmlm
Gościu mi makaron na uszy nawija że zarabia kupę kasy po czym wysyła mi konto demo. 😀
Gościu mi makaron na uszy nawija że zarabia kupę kasy po czym wysyła mi konto demo. 😀
Morizon o szansach na wprowadzenie BK0
Jak się z tym czujecie wzrostowi fantaści?
Gdyby nie BK2% to by były spadki minimum
@KubekBezUcha: 5-10% spadku byłoby jak nic. I to z poziomu cen nie takich jak mamy teraz, tylko takich jak były wtedy. Czyli różnica pomiędzy tamtym poziomem który by był po spadkach cen po podniesieniu stóp a tym co mamy teraz to okolice pewnie ze 40% - o tyle za duże mamy ceny xD A oni mówią, że nie no mordy, będzie p---a w
@Jestem_robotem123: Nie no, będzie trzymał w nieskończoność po prostu. Spadki szybko miną, teraz jak zacznie spadać to najwyżej z 10 lat będzie spadało bo demografia się skończyła, przeleci jak z bicza i wtedy się odkuje xD
Będzie miał jeszcze opcję dołączenia do rynku najmu z rentownością 3%, dzięki czemu ceny najmu spadną jeszcze bardziej, a przez
@Jestem_robotem123: No właśnie sprzeda, bo wie że jak nie sprzeda to będzie tylko gorzej. Jak teraz wejdziemy w spadki to myślę że z dekadę potrwają, najpierw może szarpnąć gwałtownie a potem powolutku krwawienie - bo populacja się kurczy i nie ma od tego odwrotu.
Będą sprzedawać bo: spadek, rozwód, potrzeba większego, potrzeba zmiany lokalizacji. sytuacja materialna. Tak się dzieje cały czas.
@KubekBezUcha: Ja nadal jestem przekonany że w dużych miastach mamy w c--j spekulacyjnych pustostanów i gdy wszystkie sprytne nosacze zaczną sprzedawać bo "no, spadki, to wychodzimy z inwestycji", to będą niezłe jaja jak się okaże że całe piętra w blokach sobie stały puste i nagle będzie trzeba na to kupca znaleźć xd
I kolejna zła wiadomość, wtedy te mieszkania odkupują rentierzy.
Mieszkania to nie stonksy.
@Jestem_robotem123: Tak, każdy w tym kraju będzie rentierem niedługo. Kurcząca się populacja w ogóle nic a nic nie przeszkadza w tym xD
@Khaine: każdy kogo znam kto ma hajs nie kupuje zlota bitcoinow czy czegoś tylko kupuje mieszkanie. I nie dlatego ze jest hype, czy ze teraz bedzie rentierem, mieszkanie możesz mieć dla dzieci dla siebie, cokolwiek, wynajem często to skutek uboczny.
@Khaine: ale ty dalej myślisz że mieszkanie to memecoiny. Ceny rosną nie dlatego ze ludzie kupują żeby drożej sprzedać, k---a XD ludzie kupuja bo planują kupić a to będzie idealny moment na zakup z oczywistych powodów. Albo nie planowali ale w tych warunkach to idealna lokata hajsu na długie lata.
Co parę lat to samo, a później widzę jak