Aktywne Wpisy

kaziuwichura +155
Czy ma ktoś może w domu zamknięte opakowanie kawy Lavazza Crema e Aroma 1000 g i mógłby ją zważyć?
Właśnie dostałem swoją z Allegro i zamknięte opakowanie waży 920 gram (razem z opakowaniem) i zastanawiam się czy kręcić imbę czy to normalna waga tej paczki.
#kawa #kiciochpyta
Właśnie dostałem swoją z Allegro i zamknięte opakowanie waży 920 gram (razem z opakowaniem) i zastanawiam się czy kręcić imbę czy to normalna waga tej paczki.
#kawa #kiciochpyta
źródło: QEV71Ibj
Pobierz
CorniShon007 +185
#piramidaplusowa
AMBER PLUS
Każdy chyba już zna zasady.
1. Plusujesz post
2. Plusujesz wszystkie komentarze
AMBER PLUS
Każdy chyba już zna zasady.
1. Plusujesz post
2. Plusujesz wszystkie komentarze
źródło: 1000052069
Pobierz

Dlaczego w wielu pracach w IT pracownicy wyrabiają się z tym co mają do zrobienia w około 2h i pozostałe 6h mają wolne i grają w gierki, oglądają filmy itp.?
Dlaczego pracodawca nie da im więcej zadań żeby tym samym firma zarobiła więcej kasy, większy profit dla shareholderów, opłacałoby to się dla firmy.
nie, skąd ten pomysł, więcej godzin>zmęczenie>więcej błędów>brak profitu
Jak nie było AI to kodowałem 4-5 godzin dziennie jak nie było spotkań, a 3 godizny to gierki, gotowanie, ksiązki, netflix i cały nasz team dostarczał ok 50-60 Story Points co 2-tyg sprint
Obecnie każdy z nas ma AI, copiloty, GPT, Deviny, dalej dowozimy 50-60 SP ale pracujemy (przynajmniej ja) 2 godziny
@twelve12: samoorganizującą się pracę ciężko kontrolować. W przypadku programisty proste taski zajmują parę godzin jak i parę dni. Naprawdę ciężko ogarnąć, czy ktoś się o-------a poza skrajnymi przypadkami