Aktywne Wpisy
lewoprawo +637
Pamiętacie te "kapsuły do umierania" firmy Sarco, które miały być cywilizowanym sposobem na samodzielną, godną eutanazję? Kładziesz się, wciskasz guzik, kapsuła Cię usypia i w ciągu minuty umierasz z powodu niedotlenienia mózgu. Jeśli wpadniesz w panikę, to jest też guzik awaryjny.
W Szwajcarii właśnie odbyła się pierwsza eutanazja tym sposobem i... nie poszło najlepiej. Dodajmy, że szwajcarski rząd nie zgodził się na wprowadzenie do użycia tych kabin, zaś prokurator bezpośrednio ostrzegał Sarco, by
W Szwajcarii właśnie odbyła się pierwsza eutanazja tym sposobem i... nie poszło najlepiej. Dodajmy, że szwajcarski rząd nie zgodził się na wprowadzenie do użycia tych kabin, zaś prokurator bezpośrednio ostrzegał Sarco, by
mickpl +961
planuje zakup roweru - padło na Gravel Kross Esker 6.0 gen2 2024.
Mam go też w trochę lepszej cenie dzięki kodu rabatowemu, bo wyjdzie mnie za około 6000 zł - od producenta, ze strony krossa.
I teraz pojawia się moje pytanie, czy taki rower będzie już faktycznie gotowy do jazdy? Poniżej fotka jak wygląda opcja dostawy.
Czy jednak powinienem go dać do normalnego serwisu aby go ogarneli? Jeśli tak, czy możecie polecić jaki serwis w Warszawie, najlepiej z możliwością zamówienia roweru już stricte do nich?
Ma ktoś jakieś doświadczenie z właśnie rowerami wprost od producenta - kross?
Zaznaczę, że to będzie mój pierwszy "normalniejszy" rower, gdyż obecnie używałem tribana rc100 ( ͡° ͜ʖ ͡°).
Generalnie, jakie możecie dać tipy dla nowicjusza? Nigdy nie używałem pedałów SPD, dlatego też wybór padnie na Shimano EH500.
#rower #warszawa
Znajomy sporo tego obrabia + kontrakt z Centrum Rowerowe, to co się czasami odbywa w "nowym fabrycznie zapakowanym rowerze" to głowa mała.
Zapowietrzone hamulce, niedokręcone tarcze hamulcowe, krzywe klamki, przerzutki do regulacji, w kilku Krossach miał krzywo wkręcony suport z fabryki.
Jeżeli chcesz się pakować w SPD to raczej polecam zwykłe M520. Nie mają sensu takie hybrydy, bo