Wpis z mikrobloga

#myszka

czy mając myszkę o rozdzielczości 6000dpi będę tyle wykorzystywał w fpsach? Jak to w ogóle z nim jest - ile wychodzi naprawdę?

"3-stopniowy poziomowy przełącznik regulacji DPI 800/1600/5600 ze 3-stopniowym wskaźnikiemami LED 3 stopni do szybkiej regulacji DPI bez wyłączania myszy

*Czułość sprzętowa do 5600 dpi i programowe powiększenie do 6000 dpi."

Mówię o Gigabtye M6980X
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@banan77: do FPSów na pewno 6000dpi Ci się nie przyda. Im mniejsza czułość w FPSach tym bardziej precyzyjne celowanie więc gigantyczna czułość jest po prostu nie przydatna.
  • Odpowiedz
Nigdy nie gra się na takim DPI i nigdy go nie wykorzystasz. Gra się przeważnie na 800-1200 DPI + dokładna regulacja czułości już w samej grze. Mam Logitecha G500 z 5700 DPI, i gram na 400 DPI i czułość ustawiona na 1.35 w CS:GO.
  • Odpowiedz
@banan77: ja mam mysz 5000dpi, ale w fpsach gram zazwyczaj na 450dpi, nie chodzi o to, żeby kursor z---------ł, tylko żeby był precyzyjny, no i do tego oczywiście dobra podkładka

• Odpowiedz
@banan77: rodzaj sensora. Jest bardziej precyzyjny, ma większą czułość. Poza tym odświeżanie jest większe, dlatego nawet sam kursor w droższych myszkach chodzi płynniej.
  • Odpowiedz
@cecop: Gdyby nie wymogi sponsorów i zakonczenie produkcji IE 3.0 albo IE 1.1 większość pro graczy dalej by na nich grała, mimo ze te myszki maja po 400dpi.
  • Odpowiedz
@banan77: dokładnie tak. Co ciekawe w myszkach za kilkadziesiąt golda można znaleźć sensory ze sporo droższych gryzoni. Poczytaj torchę to na pewno wybierzesz coś dla siebie. Od razu odradzam kupno Steelseries Xai.
  • Odpowiedz
@banan77: od sporego czasu nie siedzę w temacie, bo już dawno znalazłem myszkę dla siebie, więc trudno mi coś polecić. Pierwsza generacja Deathaddera jest bardzo dobra, ale nie orientuję się ile teraz kosztuje. Dużo osób kupuje myszki A4tech i sobie je chwalą.
  • Odpowiedz