Aktywne Wpisy
mickpl +120
Podatek katastralny zostanie zapowiedziany w tym roku i wprowadzony w ekspresowym tempie. Powody są dwa:
1. Rekomendował nam to Międzynarodowy Fundusz Walutowy.
2. Mamy ogromny deficyt i rząd będzie potrzebował pieniędzy. Sporo pieniędzy.
80%
1. Rekomendował nam to Międzynarodowy Fundusz Walutowy.
2. Mamy ogromny deficyt i rząd będzie potrzebował pieniędzy. Sporo pieniędzy.
80%
thorgoth +259
Zakopane, nazywane "zimową stolicą Polski" jest miastem specyficznym. Mieszka tu bardzo wiele rodzin, które po przemianach w roku '89 przeszły błyskawiczną drogę z biedy do względnej zamożności. I nie było to spowodowane jakimiś wybitnymi zdolnościami, ciężką pracą czy ukończeniem renomowanych szkół tylko odrobiną szczęścia. Wystarczyło mieć chatę w odpowiedniej lokalizacji, na przykład na Krupówkach, to wystarczyło aby mógł się zrealizować scenariusz "babka boso do szkoły chodziła, a wnuczka jeździ do szkoły mercedesem".
-
-
Obejrzałem sobie filmik o kleszczach na kanale zero i fajnie pięknie koleś opowiada ale w sumie pojawiły się u mnie takie zasadniczo ważkie pytania.
Po pierwsze to jaka jest szansa na złapanie syfa? 50 proc. czy 10 czy może 1? Chyba ktoś to powinien badać jeśli nie w naszym chlewie to może w cywilizowanym świecie
A po drugie czemu się tego c--------a nie tępi. Ekosystemu by to nie r-------o, bo i tak nic tego za bardzo nie chce w--------ć, może niszę zajmie jakieś inne gowno a może nie ostatecznie z malarią mamy tutaj spokój a kiedyś była.
K---a się zdenerwowałem, współczuję #psiarze i poważnie zazdroszczę staremu który żył w świecie gdzie problemy się zwalczało a nie tylko nimi straszyło bo #globalneocipienie
Malarię udało się wyeliminować na półkuli północnej dzięki DDT i szczerze mam w dupie bambistów którzy płaczą bo ptaszki giną.