Wpis z mikrobloga

@josedra52: pograłem parę minut, za pierwszym odpaleniem zresetowało mi kompa na twardo na ekranie startowym ( ͡º ͜ʖ͡º)
ogólnie to bieda wg mnie dziwne to wszysko, raczej nie będę w to grał
  • Odpowiedz
@josedra52: ja tylko popatrzyłem na streamku u islandxd, no d--y nie urywa. O ile genshin zaczynał jako kopia zeldy w jakichś może 10-20%, to już WuWa wygląda jak Genshin w jakichś 50-60%.

Będzie powtórka z ToF. Myślą, że zrobią lepszego genshina, bo poprawią rzeczy, na które ludzie w genshinie narzekają, ale chyba zapomnieli zadbać o te elementy, za które ludzie genshina uwielbiają. Pierdyliard literówek w angielskiej wersji, kulejący dubbing, story
  • Odpowiedz
@josedra52: ja w Genshinie najbardziej cenię jak wyraźne jest wszystko, wygląd kolorowy, jak łatwo zapamiętać i rozróżnić postaci, mobki, miejsca. W wuwu tego nie ma, wszystko jest jakby ciemniejsze, stonowane i bledsze (co samo nie musi być minusem), ale też trudniejsze do odseparowania.
  • Odpowiedz
@josedra52: z 5h tylko grałem to ciężko powiedzieć, ważne że już samo istnienie wuwy sprawia że mihoyo poświęca ciut więcej uwagi genshinowi, jak wuwa będzie prosperować to hoyo się będzie bardziej starać
  • Odpowiedz
@josedra52: Tak na szybko pa jakichś 3 godzinach odpalenia na próbe: walka podoba mi sie bardziej niz w Genshinie (wydaje mi sie bardziej dynamiczna, uniki i kontry tez fajne), story jakieś nijakie (nie żeby w Genshinie było jakieś mega ambitne, ale tutaj jest jeszcze bardziej generycznie), reszta raczej porównywalnie. Może jak pogram troche więcej to bardziej sie przekonam ale na razie d--y nie urywa.
  • Odpowiedz