Wpis z mikrobloga

czemu jak ktoś inny coś #!$%@? w pracy to nic się nie dzieje, a jak ja coś zrobię źle to zaraz jest #!$%@? i #!$%@? na mnie, gdzie nie jestem to zawsze wszyscy na mnie #!$%@?ą i są w zmowie przede mną

#pracbaza
  • 15
  • Odpowiedz
@Zoyav: no to jesteś kozłem ofiarnym i najsłabszą jednostką - pozostaje zmienić pracę, bo toksyczne środowiska powoduje depresję i długotrwałe problemy z oceną własnej wartości
  • Odpowiedz
@Zoyav: kiedyś miałem do czynienia z koleżanką, która miała takie same podejście - postępująca paranoja podświadomie wpływa na twoje zachowanie w grupie, przez co jeszcze ciężej jest nawiązać poprawny kontakt w nowym miejscu, w efekcie "wszędzie jest to samo", pozostaje zmienić środowisko na profesjonalne, gdzie takich zachowań ogólnie nie ma
  • Odpowiedz
@Zoyav: Dlaczego? Bo sobie na to pozwalasz tylko dlatego i aż dlatego. Przychodzisz do roboty od razu wyczuwają, że jesteś miękka faja co się nie umie postawić i nie reaguje na zaczepki, dokładanie pracy i kuli się po sobie. To cisną jak po łysej kobyle.

w każdej pracy jest tak samo, zawsze przeciwko mnie są spiski jakbym każdy czyhał tylko na moje błędy najmniejsze

dajesz sobie włazić na łeb i
  • Odpowiedz
  • 0
@Wight niestety w moim przypadku wiele było prawdziwych historii gdzie ktoś na mnie #!$%@?ł do przełożonego, pewnie przez to że jestem typem samotnika pracującym na open space (najgorzej), nie zmyślam sobie tego, to nie są moje wymysły tylko sama prawda
  • Odpowiedz
@Zoyav: to musisz pracować nad tym żeby przestać być miękką fają, stań przed lustrem i naucz się mówić "#!$%@?", "nie", "no chyba cię #!$%@?ło", "weź się ode mnie #!$%@?", "jak masz z czymś problem to przyjdź do mnie a nie latasz jak #!$%@? do kierownika" i temu podobne, potem naucz się tak mówić do ludzi
  • Odpowiedz