Wpis z mikrobloga

Kupiłem jakieś 2 msc temu buty Nike Full Force i mam następujący problem. Jak prawy but jest wygodny i w ogóle go nie czuć na stopie, tak lewy mnie niezmiennie uwiera z przodu od zewnętrznej strony. Buty są ze skóry i liczyłem, że jednak to się rozbije jednak dalej te palce w bucie czuję przy chodzeniu. Myślicie, że w takiej sytuacji w końcu one się ostatecznie rozbiją, czy da się to zrobić jakimiś innymi sposobami np. u szewca? Buty na długość są dobre. Miał ktoś taki problem? Bo mam dylemat czy je zostawić, bo buty całkiem fajne czy je sprzedać w cholerę.

#buty #nike #modameska
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@pixxel tak, mogę się wypowiedzieć bo miałem taki sam problem. Ta skóra może się już nie zrobić. U mnie wynikał z tego że lewą stopa kest minimalnie dłuższa od prawej. Nike mam 48 ale biorę przez to 48,5 żeby obie stopy miały wygodnie.
  • Odpowiedz
@pixxel: potrzymaj nad gotujaca sie woda w czajniku tak, zeby jak najwiecej pary wlecialo do srodka buta (okolo 1 minuty) a potem od razu zaloz na stope, gdzie masz zalozone 2-3 pary skarpet i pochodz pare minut. Manewr powtorzyc do skutku. Mysle ze o pol numeru mozna w ten sposob buta rozciagnac jezeli jest skorzany
  • Odpowiedz