Wpis z mikrobloga

#rock #coldwave #polskamuzyka
#cultowe (1311/1000)

1984 - Sztuczne Oddychanie z płyty pt. Anioł w Tlenie (1989/1994) - materiał zarejestrowany live w 1989, wydany kilka lat później

Ponieważ mój najukochańszy od nich krążek (pt. 4891) już był pod tagiem, był też hicior ze starszych czasów, pt. Wstajemy na Raz, Idziemy na Dwa, to żeby nie powtarzać albumów i docenić inne wydawnictwa, dziś postuję coś z ich klasycznego okresu działania. Materiał koncertowy uwypukla jak bardzo noisowe-pokręcone gitarowo to było granie. Ten sam numer zarejestrowany w studio (bodajże 2 lata wcześniej) na potrzeby debiutu, brzmi przy tej wersji jak mainstreamowy pop-rock :)

------------
#cultowe - tag do śledzenia lub czarnolistowania przez tych którzy followują moją osobę z innych powodów niż muzyka.
Kiedyś przez tysiąc dni postowałem tu piosenki które z różnych względów weszły mi w głowę w ciągu ostatnich 20 lat. Teraz wrzucam już niekoniecznie codziennie rzeczy, które wtedy nie zmieściły się na liście, które mi się przypomniały, lub których słucham aktualnie. W dalszym ciągu szerokopojęty rock, metal, punk i pochodne.
https://rateyourmusic.com/~cultowe
cultofluna - #rock #coldwave #polskamuzyka
#cultowe (1311/1000)

1984 - Sztuczne Oddy...
  • 1
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach