Aktywne Wpisy
Kagernak +1303
Tu plusy dają ci, którzy szanują Joe Bidena, uważają, że był dobrym prezydentem, mądrze kierował Ameryką, wyznaczył prawidłowo kierunek na przyszłość i świetnie sie sprawdził w kwestii wojny Ukrainy z Rosją. Dobre zakończenie kariery, ale szkoda, że nie dostał szansy 20 lat temu, tylko tak późno.
#polityka #wybory #usa #biden #rosja #wojna #ukraina #ameryka #joebiden
#polityka #wybory #usa #biden #rosja #wojna #ukraina #ameryka #joebiden
#wroclaw #przegryw #ukraina
Życie we Wrocławiu stało się nie do zniesienia. Więcej ukrów niż Polaków. Poważnie, idąc ulicą częściej mijam ukra niż Polaka.
W nocy nie idzie spać przy otwartym oknie bo oczywiście pijane/naćpane ukry drą mordą i bawią się w najlepsze. Powaga, już dawno nie słyszałem polszczyzny.
Zamawiasz
Życie we Wrocławiu stało się nie do zniesienia. Więcej ukrów niż Polaków. Poważnie, idąc ulicą częściej mijam ukra niż Polaka.
W nocy nie idzie spać przy otwartym oknie bo oczywiście pijane/naćpane ukry drą mordą i bawią się w najlepsze. Powaga, już dawno nie słyszałem polszczyzny.
Zamawiasz
#studia #ects #kiciochpyta #pytanie #pytaniedoeksperta
Nie przeszkadza nawet jak chce się starać ponownie na tę samą uczelnie?
Komentarz usunięty przez moderatora
Czyli na koniec studiów licencjackich?
Chyba 30ECTS każdy ma nad wymiar, także nie masz się co martwić. Ale pewny nie jestem
Na każdym semestrze masz przedmioty o łącznej sumie punktów 30. Jeżeli licencjat trwa 6 semestrów to po zdobyciu 180 punktów zaliczasz studia i możesz podejść do obrony pracy czy co to tam jest. Może być dodatkowo tak, że uczelnia dopuszcza przejście na następny semestr z długiem max np. 12 pkt. Znaczy to, ze jeśli masz do 12 punktów to zapewne pojdziesz na następny semestr. Wtedy za rok jesteś na swoim semestrze i dodatkowo chodzisz na przedmioty, których nie zaliczyles.
Moze tez być tak, że nie ma takiej opcji i nie puszczają na następny semestr z długiem. Wtedy dostajesz urlop dziekanski i masz rok zeby przedmioty z dlugiem zaliczyc, a potem wracasz na kolejny semestr o juz masz wszystko (nadal jesteś studentem). Powtarzając jakiś przedmiot trzeba za niego zapłacić. Wylicza sie to tak: cena za h*ilość h w semestrze. Jako ze punkty ECTS określają ważność przedmiotu, a co za tym idzie tez ilość godzin to zwykle na oko jeden punkt przy różnych przedmiotach jest wart mniej więcej tyle
Ale dziękuje.. Bo się domyślałem, ale pewien nie byłem..