Wpis z mikrobloga

Na grupach kulinarnych nie ma nic gorszego niż #!$%@? obrońcy oryginalnej carbonary. Te zjeby zachowują się jakby sami pracowali we włoskich kopalniach co najmniej 40 lat. I po ciemku pod ziemią mieszali jaja z makaronem o temperaturze nie przekraczającej 58 stopni. #!$%@? boczek, źle. Ma być #!$%@? pancetta dojrzewająca w słońcu północnych Włoch, smagana wiatrem wiejącym z alp. Przynajmniej tak Ci się wydaje, dopóki jednego #!$%@? nie zastąpi jeszcze większy zjeb: "COOO?? PANCETTA? TY #!$%@? BEZ SZKOŁY GASTRONOMICZNEJ, MA BYĆ GUANCIALE TYLKO TO JEST JEDYNA ORYGINALNA BLABLASRATATATA mnie źle dotykał jak byłem mały i dlatego teraz #!$%@? innych na grupach z jedzeniem" O śmietanie nawet #!$%@? nie waż się wspominać, zapomnij, że istnieje bo Cię #!$%@? zjedzą. Żółtko za bardzo ścięte? pewnie przekroczyłeś temperaturę makaronu o 0,7 stopnia, #!$%@? to do kosza. CHYBA #!$%@? TEGO NIE ZJESZ? #!$%@?ŁO CIĘ? TAKIE ŚCIĘTE ŻÓŁTKO? Dobra #!$%@?, myślisz posypiesz parmezanem, no ale DO #!$%@? PANA NA WSZYSTKIE ŚWIĘTOŚCI PARMEZAN?!! TYLKO PECORINO INACZEJ CIĘ ZNAJDĘ I ROZJEBIĘ CI TE PATELNIE Z PODRÓBĄ CARBONARY NA ŁBIE. A jeszcze lepiej jak się znajdzie dwóch takich pederastów naraz, i jeden mówi, że się daje same żółtka, a drugi, że całe jajka. O #!$%@? o boże, wtedy dopiero się zaczyna jazda.

#pasta #kuchnia
  • 6
  • Odpowiedz
@gustowny_dzikus: wiem, że pasta, ale grupy o pizzy albo sushi to jest taki sam rak. Człowiek chce sobie zrobić w domowych warunkach namiastkę włoskiego czy jakiegoś innego dania, a ci "ku#waaa jak to 250 stopni? Do pizzy 400 musi być!", "gdzieżeś kupił te nori?! Cooooo?! W Biedronce najtańsz?! To gówno nie sushi będzie i ryba mrożona?!", "ciasto 14 dni w lodówce musi się układać, czytałeś coś o autolizie?!".
  • Odpowiedz
@Amatorro: ,,Guanciale (podgardle) uzyskiwany jest z policzka wyselekcjonowanych pasiastych świń, rozpoznawalnych po typowym czarnym umaszczeniu przecinanym białym „pasem”. Boczek składa się z mięsistej części policzka, który po „masażu” mieszaniną soli, pieprzu, octu i zmiażdżonego czosnku jest przechowywany przez 15 dni w grubej soli, a następnie oczyszczany, ponownie solony i aromatyzowany czarnym pieprzem mielonym.''
  • Odpowiedz