Wpis z mikrobloga

Wysyłam ZUS Dra na ryczałcie przez #infakt i właśnie się zorientowałem, że jest błąd w deklaracji - źle podsumował przychody za ten rok. Dlaczego tak się stało i jak to odkręcić? #firma #jdg

W rzeczywistości mam 17180 przychodu za ten rok, a w deklaracji #infakt wygenerowało się 15687,97 i wyskoczył błąd. Dlaczego?

Zaraz krew mnie zaleje z tymi deklaracjami ( ͡° ͜ʖ ͡°)

EDIT:

Widzę że pola XII. ROCZNE ROZLICZENIE SKŁADKI NA UBEZPIECZENIE ZDROWOTNE też sam nie wypełnił...
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@k__d a w deklaracji nie podaje się czasem podstawy składki zdrowotnej a nie przychód? Roczne rozliczenie chyba powinno być puste jeśli w zeszłym roku nie prowadziłeś JDG
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@zibizz1:

Nie wiem co się podaje, w miejscu 13 - Suma przychodów w bieżącym roku kalendarzowym - podświetliło mi na czerwono, że mam błąd, no i już sam nie wiem. czy to dobrze, czy źle. W sumie skoro kreator mówi, że źle, to pewnie źle.

Firma jest od zeszłego roku, więc rozliczenie zdrowotnej powinno się samo uzupełnić z Infaktu.

Mam swoją drugą firmę w infakt też i tam wszystko ładnie
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 1
@zibizz1: jedna jest jdg teścia ryczłt budowlanka i mu robię księgowość i tu są zawsze jakieś jaja. Nie wiem czy pamiętasz, jak pisaliśmy już o tym kiedyś, że ma zaległości i problemy z zaświadczeniem a1 i inne cuda.

A ja mam swoją prywatną jdg na skali i wszystko idzie jak ta lala.
  • Odpowiedz