Aktywne Wpisy

jmuhha +30
Dowiedziałam się, że koleżanka z klasy ma w leasingu nowa toyotę rav4 za 2400 zł mies ( ಠ_ಠ)
Godir17 +81
Nic tak nie poprawia humoru rano jak opisy starych sfrustrowanych polek po ścianie które lajkuja młodszego o kilka lat chłopa XDD
#p0lka #logikarozowychpaskow
#p0lka #logikarozowychpaskow
źródło: a
Pobierz
![Ewolucja języka polskiego na przykładzie 22 słów [ENG]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/ffb90a628ee2358701a082e9c135b7251c45688f5762562d3aa7d652046e9312,q80.jpg)

Ech trochę się wyżalę, trochę źle wystartowałem z karierą
Pierwsza praca to był maintenance apki z lat 80'tych, kod to była tragedia, a praca polegała na analizowaniu przez tydzień logów z zapytań do bazy i na końcu dodanie ifa do już isniejącej drabinki ifów
Druga praca była ciut lepsza, przynajmniej kod był dobrze napisany, ale to był już dojrzały produkt, feature'y były bardzo małe typu dodanie dodatkowej opcji do już isniejącej funkcjonalności, dalej większość to był maintanance
Do aktualnej firmy przyjęto mnie już jako seniora i to już praktycznie samo pisanie nowych feature'ów, praca w scrumie, pod presją no i już na etapie projektowania feature'a czuję, że nie ogarniam wielu tematów, które powinienem już ogarniać i tak ogólnie "średnio sobie daję radę"
Czyli zostałem tym słynnym "seniorem na podstawie dupogodzin" i teraz czeka mnie dużo bólu i męk żeby wyjść jakoś na prostą, no ale chociaż w końcu czuję, że się uczę
Mam nadzieję, że mnie nie wywalą z firmy, stres zaczyna powoli siadać na banię
mam takiego seniora w zespole, gość jest mega łbem, ledwo dołączył do projektu i ledwo ktoś doświadczony w projekcie mu opowie o jakimś rozwiązaniu to on od razu ma 10 uwag jak można by coś zrobić lepiej, często jest online na teamsach o 23 i robi jakieś wrzutki optymalizacyjne, refactoringi itp.
tutaj proste porównanie, on
Fajnie ze się uczysz, nie bój się pytać yo o pomoc to nauczysz się jeszcze szybciej. Skoro Twoja firma zdecydowała że się nadajesz
on przynajmniej sprawia wrażenie, że ma wszystko w małym palcu