Aktywne Wpisy
spawngdapl +6
Właśnie spędzam ostatnią noc w hotelu przed powrotem do #uk. To były moje pierwsze wakacje od prawie pięciu lat. Przez dwa tygodnie podróżowałem po europie. Byłem łącznie w 4 krajach i 9 miastach. Zajadałem się pysznym jedzeniem. Zrobiłem sobie piercing. Wypiłem mega dużo fajnych piwek. Spaliłem kilka lolków w Holandii. Poznałem mega sporo fajnych osób z którymi planuje utrzymywać kontakt. Ogólnie odżyłem. Polecam każdemu z was takie spontaniczne #podroze bez planu.
"Jest gorzej niż się spodziewałem w Unii!"
"Da się Unię jeszcze naprawić."
Cztery lata temu: "Haha, ten Gwiazdowski chce naprawić Unię, no głupi, przecież się nie da. xD"
Kiedyś Unii nie dało się naprawić, teraz jest gorzej, ale da się naprawić. xD
#mentzen #konfederacja #nowanadzieja #ue #uniaeuropejska #wybory #polityka
@look997: No to przedstaw realną alternatywę, jak to widzisz? Gdzie chcesz prowadzić wymianę handlową?
@look997: i robić to z poza unii? To powiedz mi co ma być tym efektorem, gdzie mamy przewagę która by do tego kraje unijne skłoniła
@look997: O tym mówisz?
No faktycznie akademicka analiza
Unia bedzie łamac sowje zasaday, a dlaczego? no bo my nie bedziemy ich mieli
@Leniek: No też napisałem:
@Leniek: Bo są głupie i w końcu do tego dojdą, jak zobaczą jak jest u nas.
Tęsknie za jednym argumentem w tej dyskusji
@Wasky: bynajmniej, w miejsce UE musi powstać to czym UE była wcześniej. Bez regulacji, biurokracji, po prostu strefa wolnego handlu bez walki z państwami narodowymi i forsowaniem głupich komunistycznych pomysłów, bez dopłat etc.
Jak ucięcie grubo ponad połowy naszego rynku zbytu ma spowodować stabilność?
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
@Wasky: a to teraz nie ma tarć między państwami własnie przez to jak przeregulowana jest UE?
Przecież żyjesz w jakiejś totalnej wyimaginowanej bańce.. Zarówno USA, Chiny jak i Rosja rozgrywają UE jak chcą.. już nie wspomnę o tym jak lewymi kanałami wszystkie kraje normalnie handlują z Rosją, tak naprawdę