Aktywne Wpisy

ziomgaltestowy +70
Zatrudnili u mnie zoomera i to ile on p----------a kasy to głowa mała. Jego zycie idealnie opisuje konsumpcjonizm 21 wieku i "problemy" z jakimi młodzi się obecnie mierzą.
Koles codziennie zaczyna dzień od energetyka z żabki. Zamiast zrobić swoje jedzenie to kupuje jakies wykwintne gotowce albo zamawia z restauracji do biura XD Po południu wlatuje 2 energetyk albo jakies picie też z żabki, gdzie ceny są w skrócie mówiąc p------e. No i w
Koles codziennie zaczyna dzień od energetyka z żabki. Zamiast zrobić swoje jedzenie to kupuje jakies wykwintne gotowce albo zamawia z restauracji do biura XD Po południu wlatuje 2 energetyk albo jakies picie też z żabki, gdzie ceny są w skrócie mówiąc p------e. No i w

dybers +10
#gielda Do czego używacie AI na giełdzie oprócz analizowania spółek? Ja ostatnio sobie zrobiłem agenta, który codziennie eksportuje csv z stock screenera TW. Lista zawiera smieciuchy, które danego dnia mocno padły. Potem dostaje krótki raport co to za spółka i dlaczego spadła. Znacie jakieś inne ciekawe zastosowania?

#mobilevikings #5g #siecikomorkowe
źródło: IMG_9490
PobierzA OPowi chodziło o przepustowosci a nie o przypadki użycia w podziemiach czy w specjalnych przypadkach gdzie jest duże zagęszczenie ludzi. NSA FR2 >SA FR1
@trollasek: skoro stawiasz nieistniejącą w pytaniu tezę i ją udowadniasz to może ci się nawet wydawać, że masz rację. Pytanie było raczej precyzyjne, czy to już prawdziwe 5G. No więc, daleko mu jeszcze do tego, bo to nakładka. I tyle. Dla mnie EOT.
Sygnał ze stacji 5G jest sygnałem 5G. Zgodny w 100% ze standardem 3GPP. Wdrożony w architekturze NSA.
Co takiego da Ci sieć SA czego nie masz teraz?
Operatorzy na świecie bardzo powoli wdrażają sieć Standalone (SA) bo tak naprawdę nic to dla końcowego użytkownika nie zmienia. Żadnych sensownych usług nie ma, które wykorzystywałyby możliwości SA.
W przypadku 5G natura sygnału na wysokich częstotliwościach wymusza inne podejście do budowania sieci. Stopniowe rozbudowanie możliwości przez dodanie 5G Core jest naturalną drogą ewolucji sieci. Nie można jednak tego zrobić od razu mając tylko zasoby w wysokich pasmach. Potrzebujemy częstotliwości zasięgowych żeby nie przerzucać
@Maryjusz1337: no masz do tego prawo, choć to idiotyzm. Najlepiej ustal wspólną wersję z tym trollem wyżej, bo on też sam nie wie, tu twierdzi że to prawdziwe 5G, a kilka dni wcześniej pisze:
źródło: 1000000453
Pobierza to, że często stosowany DSS ma niewiele wspólnego z 5G(a ty to mylisz z NSA, albo po prostu nie rozumiesz różnicy), to całkiem inna kwestia (to odnośnie wklejonego screena)
masz prawo nazywać NSA 3/4 5G, choć to idiotyzm
źródło: 1000000566
Pobierzźródło: 1000000567
PobierzDokładnie w poprzednim poście pisałem, że warunkiem powstania sieci SA jest posiadanie pasma zasiegowego czyli 700 MHZ. No i Orange w swoim webcascie dokładnie o tym mówił.
Dyskusja na początku była o zasadności nazywania sieci NSA siecią 5G i tutaj w mojej ocenie nic się nie zmieniło i dalej uważam to za poprawne.