Wpis z mikrobloga

Kupiłem okazjonalnie kilka pstrągów takie po pół kilo około, jak je najlepiej przygotować, zawsze je piekłem albo wędziłem (to głównie na święta) ma ktoś z was jakieś ciekawe przepisy jestem otwarty na wszystko smażenie, grillowanie itp. Bo te z piekarnika mi się już przejadły #gotujzwykopem #przepisy #gotowanie
  • 4
  • Odpowiedz
@Szybkalada cebula mi się źle z pstrągiem komponuje, daj masełko z koperkiem albo pietruszką, zawiń w folię aluminiową będzie zdrowsze niż pieczone czy smażone dla ojca
  • Odpowiedz
@Szybkalada: Jak najbardziej można na grillu - ja zazwyczaj skrobię z łusek (aby można było zjeść ze skórą), kropię cytryną, dodaję do środka cebulkę i posypuję przyprawą z każdej strony i ciut do środka (najlepiej mi przypadła do gustu Prymat, inne jakoś tak albo za słone albo za mało). I na grilla - zależnie od upodobań w folii lub w metalowej siatce. Około 20-25 minut i rybka gotowa.
  • Odpowiedz