Aktywne Wpisy
Goronco +36
Kozikiewicz +287
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Skopiuj link
Skopiuj linkTa treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Wykop.pl
Podróże
Gospodarka
Ukraina
Technologia
Motoryzacja
Sport
Rozrywka
Informacje
Ciekawostki
Zastanawiam się nad wyborem lokalizacji mojego przyszłego (pierwszego) mieszkania, ale nie do końca wiem na jakie rzeczy patrzeć i na co zwracać uwagę przy wyborze. Domyślam się, że wybór jest osobistą preferencją, natomiast macie może jakieś rady, którymi moglibyście się podzielić? (Np. czego unikać?) Szukam "inspiracji", bo prawdopodobnie są rzeczy, o których (jako osoba stosunkowo młoda) nie pomyślałem, a o których warto pamiętać.
Zapewne standardowymi elementami na które warto zwrócić uwagę, to czy w pobliżu znajduje się sklep, jakiś lekarz, apteka, paczkomat, miejsce parkingowe, czy nie ma w pobliżu masy "osób którym się nie powiodło w życiu" (czyt. żuli), czy też innej fabryki smrodu.
Generalnie zastanawiam się, czy wybór lokalizacji stosunkowo blisko jednej z uczelni to dobry pomysł. Wydaje mi się że takie mieszkanie będzie dużo łatwiej sprzedać w przyszłości - ale może są jakieś mega ważne wady o których nie pomyślałem?
Będę wdzięczny za wszystkie - nawet takie oczywiste - rady. Dzięki!
#nieruchomosci #mieszkanie #pytanie