Ktoś używa może tych tabletek na kleszcze dla psiaka? Nigdy nie kupowałem chciałem w tym roku spróbować ale nie wiem z jakiej firmy bo tego jest multum. Używam obroży ale nie zawsze działa.
@laiklaicki: nie wiem jak u ciebie ale u mnie teraz jakąś masakra jest z tymi kleszczami i ani obroża, ani krople (kilka miałam, różnych marek) nie dało rady :/ teraz futrzak dostal tabletkę i na razie po 2 tygodniach 0 kleszczy. Niestety nie pamiętam co dokładnie kupiłam, marka na B i na 5 tygodni ma być spokój.
@Pandzia_art: Krople próbowałem właśnie 2 lata temu i lipa, z obrożą jest różnie. Niby ma założoną ale wczoraj robiła dwójkę w wysokiej trawie i zaczęła się gryźć po tyłu i patrzę a tam wbity :/ kleszczy u mnie bardzo dużo właśnie. Od początku wiosny znalazłem 2 w domu normalnie na meblach, nie wiem czy to nie z kwiatków z sklepu, i wczoraj wszedłem w wyższą trawę to jednego miała wbitego
@laiklaicki: simparica co 5 tygodni i kleszcz nawet jak się wbije to usycha. Mój pies jest jasny i do domu przynosił masę kleszczy(chodziły po nim, raz 18 sztuk po spacerze znalazłem na nim). Dodatkowo do jednego posiłku dostaje priobiotyk - sanprobi. Jeżeli pies jest młody, ma zdrową wątrobę to najlepsze są tabletki. Dla starszych psów czy też z uszczkodzona wątrobą polecają obroże. Co jak co, ale taka tabletka musi mieć
#psy #zwierzaczki