Wpis z mikrobloga

• 1
@Ja_tutaJ: usztywnienie osi Z w moim przypadku to był strzał w 10, bo wcześniej nie zwróciłem uwagi na kąt między osią Z do podstawy i tutaj mogłem go wyregulować. Po usztywnieniu osi Z pojawiły się drgania w kierunku osi X i teraz następny mój krok to będzie opracowanie rozwiązania, aby to zniwelować. Nie wiem czy podkładki pod bramę by nie pomogły, aby zmniejszyć naprężenie spowodowane ustawieniem kąta na osi Z.
bakalarz - @Ja_tutaJ: usztywnienie osi Z w moim przypadku to był strzał w 10, bo wcze...

źródło: 20240423_210555 - kopia

Pobierz
  • Odpowiedz
Po usztywnieniu osi Z pojawiły się drgania w kierunku osi X

@bakalarz: może głupio zapytam, próbowałeś "regulować" przyspieszeniem w slicerze?

usztywnienie osi Z w moim przypadku to był strzał w 10,

No właśnie, bo takiej długości "dźwignia" jak brama, montowana w taki sposób jak to producent wymyślił, to z czasem przy wyższych wydrukach problem, nawet nie wspominając o odchyle od 90st.
  • Odpowiedz
miał jakieś uwagi to daj znać co można poprawić

@Ja_tutaJ: mam, ale do głównego projektu( ͡° ͜ʖ ͡°) Ponieważ prawy dolny element może mieć z góry ustalony kąt, który pozwala na ustawienie bramy do 90st bo opiera się o istniejące mocowania (śrubki od panelu) to lewy dolny i górny element już nie, ponieważ wymiarowanie właściwego kąta oparte jest tylko i wyłącznie o właściwie przypadkowe trafienie w wymiar (sam wykonujesz otwory
JatutaJ - >miał jakieś uwagi to daj znać co można poprawić

@JatutaJ: mam, ale do głó...

źródło: IMG_20240508_210609

Pobierz
  • Odpowiedz