Aktywne Wpisy
slabehaslo +35
Minieri +212
Dziś Dzień Zaduszny, czyli dzień pamięci o zmarłych bliskich. Według wierzeń najlepiej unikać wychodzenia z domu o zmroku gdyż można spotkać błąkające się dusze. Mam jednak wrażenie że dusze które ja dziś spotkałem zbłąkane nie były i trafiały tu, na stację, z określonym zamiarem. W końcu po wczorajszym Święcie Zmarłych, rodzinnych spotkaniach i wspólnym oglądaniu "Znachora" przy kotlecie przyszedł czas na powroty do domu i wygląda na to że całkiem sporo osób
#druk3d #ender3v3
@JestemKaspi jakie silniki polecasz?
@CXLV bardziej z tego konkretnego filmu interesują mnie szyny do stołu
@bakalarz: to taki zart byl, gdybys wymienil wszystko to co napisalem to bys mial klon prusy a nie endera
Mój to ender3
@bakalarz: może głupio zapytam, próbowałeś "regulować" przyspieszeniem w slicerze?
No właśnie, bo takiej długości "dźwignia" jak brama, montowana w taki sposób jak to producent wymyślił, to z czasem przy wyższych wydrukach problem, nawet nie wspominając o odchyle od 90st.
A tutaj jest mój uchwyt pod ten projekt. Najlepiej zrobić otwór pod kabel, żeby zyskać na długości. Mi się udało jakoś naciągnąć kabel, ale muszę to zmienić. Jakbyś miał jakieś uwagi to daj znać co można poprawić.
Jasne ze dam znac co mysle( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Ja_tutaJ: mam, ale do głównego projektu( ͡° ͜ʖ ͡°) Ponieważ prawy dolny element może mieć z góry ustalony kąt, który pozwala na ustawienie bramy do 90st bo opiera się o istniejące mocowania (śrubki od panelu) to lewy dolny i górny element już nie, ponieważ wymiarowanie właściwego kąta oparte jest tylko i wyłącznie o właściwie przypadkowe trafienie w wymiar (sam wykonujesz otwory
zawołałem siebie, zamiast Ciebie;p
Też można by co-nieco w projekcie poprawić, na razie jest ok. (test G (wibracji) itp.) - zobaczymy w praniu( ͡° ͜ʖ ͡°)