Wpis z mikrobloga

jest hipokryzja bo wszędzie są luki nie tylko u katolików.

@Wykastro: ło matko... jakie to ma znaczenie jaką religię wymieniłem? Jakbym napisał o szintoizmie to też byś się #!$%@?ł, że "w innych religiach też są luki". Religie, same w sobie, mają luki i sprzeczności. Katolicyzm podałem jako przykład, bo mamy go najwięcej w naszym kraju.

Więc jako osoba myśląca to chyba należy się szacunek katolikom że taki sobie pogląd wybierają skoro
  • Odpowiedz
@bregath nie czaję tłumaczysz mi różnice między ludźmi a małpami gdzie to ja mówię, że właśnie katolicy myślą o ludziach jako o czymś więcej niż o psie itp a ty myślisz, że stawiam na tym samym poziomie to? Czytaj ze zrozumieniem albo wróć do szkoły bo nie chce mi się tłumaczyć tych samych rzeczy 2 razy, a że już po tym widzę, że nie myślisz logicznie to reszty nawet mi się nie
  • Odpowiedz
nie czaję tłumaczysz mi różnice między ludźmi a małpami gdzie to ja mówię, że właśnie katolicy myślą o ludziach jako o czymś więcej niż o psie itp

@Wykastro: kontekst jest istotny. Ludzie wierzący wierzą, że są lepsi od małp, bo "bożek". Z kolei prawda jest zupełnie inna. Nie "bożek" a biologia, konkretnie ewolucja.

że już po tym widzę, że nie myślisz logicznie to reszty nawet mi się nie chce czytać.

@
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Wykastro Idź być katolickim super sprytnym głupkiem gdzie indziej. To że nie potrafisz pogodzić ze swoją hipokryzja to już twój problem.
  • Odpowiedz
no, to jest dobre z tymi gumami. Kościół sobie tłumaczy, że to działanie wbrew prawo przyrody, które stworzył Bóg.

A pamiętam jak w moim kościele modliliśmy się o pomyślność operacji by-passów jednego z ojców dominikanów.

Także kawałek gumy na fiutku to straszne zaburzenie naturalnego porządku. Ale wycięcie żyły z ludzkiego uda, aby ją potem wszczepić w klatkę piersiową to czyn godny modlitwy w intencji pomyślności. Katolicka logiką w pigułce xd

@Tymajster:
  • Odpowiedz
Nie wbrew prawu przyrody tylko prawu naturalnemu

@LaurenceFass: a, to totalnie zmienia kontekst xd
A wolą Boga nie było, żeby ten dominikanin dostał zawału i zmarł?
Wolą Boga było, żeby człowiek wynalazł kondomy i ich używał, oto słowo Boże.
  • Odpowiedz