Wpis z mikrobloga

@Itslilianka ostatnio jest jakaś plaga #!$%@? mięsa, nawet w małych mięsnych masz przerośnięte filety z wooden breast syndrome które nawet pomimo poprawnych technikaliów i tak puszczają wodę i gotują się zamiast smażyć, a po obróbce są jak guma.
  • Odpowiedz
@Itslilianka: na opakowaniu panko powinno być opisany sposób zrobienia. Zwykle był właśnie żeby najpierw mięso pokryć takim ciastem z mąki, jajka i jakiegoś płynu, potem moczysz w panko i na olej. Wlej więcej żeby było smażenie ala na głębokim tłuszczu. Dobrze rozgrzej. Zawsze wychodziło spoko chrupiące i soczyste.
  • Odpowiedz
@Itslilianka Jedni robią w cieście i panko inni w mące, jajku i panko. Najistotniejsze to osuszyć dobrze mięso przed panierowaniem, jeśli robisz panierkę jak do schabowego to zlusunac nadmiar mąki i smażyć na głębokim dobrze rozgrzanym oleju
  • Odpowiedz