Aktywne Wpisy

vieniasn +71
zakup erfajera był genialny
teraz nawet nie muszę chodzić po bułki codziennie tylko idę raz na jakiś czas kupić ich kilkanaście i zamrażam
rano wyjmuję z zamrażarki a potem wystarczy wsadzić na 5 minut w temperaturze 130°C i nówka cewka bułki powstają bez wychodzenia do sklepu no ludzie kochani
teraz nawet nie muszę chodzić po bułki codziennie tylko idę raz na jakiś czas kupić ich kilkanaście i zamrażam
rano wyjmuję z zamrażarki a potem wystarczy wsadzić na 5 minut w temperaturze 130°C i nówka cewka bułki powstają bez wychodzenia do sklepu no ludzie kochani

arinkao +161
Żeberka teriyaki (najlepsze na świecie), ziemniaki i sałataka ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Mój tag z jedzonkiem: #arinkaofood
#gotujzwykopem #jedzenie #jedzzwykopem
Mój tag z jedzonkiem: #arinkaofood
#gotujzwykopem #jedzenie #jedzzwykopem

źródło: zeb
Pobierz
No popatrz, to zupełnie tak jak "foliarza" Galileusza albo "foliarza" Kopernika w kwestii, tego że to Ziemia obiega Słońce, a nie odwrotnie.
Albo "foliarza" Ignaz Semmelweis, który zalecał lekarzom mycie rąk między robieniem sekcji zwłok, a odbieraniem porodów, ale oni go wyszydzali i zakażali kolejne noworodki sepsą z trupów. Śmiertelność noworodków była przez to większa.
Oraz wielu innych "foliarzy" w historii, którzy jednak mieli rację...
#cenzura #ban #klimat #zmianyklimatu
źródło: cenzurujo
PobierzNatomiast ja chciałem zauważyć coś podobnego co sam napisałeś.
Mianowicie, to czy ktoś ma rację nie zależy od bycia w większości tych co się zgadzają z daną tezą, czyli w tzw. konsensusie, tylko od tego jakie są fakty.
Dowody zaś, to dopiero jest pochodna faktów. Czasem trudno je jednoznacznie ustanowić (oczywiście nie oznacza to, że mamy zarzucić tegoż próby). Tak czy inaczej racja nie zależy ani
Wiesz, co różni foliarza od prawdziwego naukowca? Nie to, że się nie myli. Ani to, że przedstawia sprawę, z której gro innych się śmieje.
Prawdziwy naukowiec
@szpongiel: Obawiam się, że zszedłeś na
@Cedrik: zgadzam się ze wszystkim poza tym zdaniem.
System klimatyczny planety jest zbyt złożony i dynamiczny aby można było mówić o niezbitych dowodach.
Nie ma nawet konsensusu wobec tego, czy to CO2 powoduje wzrost temperatury, czy też wzrost temperatury powoduje więcej CO2 w atmosferze (co jest