Wpis z mikrobloga

Mirki potrzebuje pomocy/porady. Aplikuję o pracę w IT (w Polsce) w pewnej firmie, gdzie wymogiem jest CV w języku angielskim. CV już wysłane, ale zacząłem się zastanawiać, czy rozmowa będzie przebiegać od początku do końca w języku angielskim? Czy tylko część sprawdzająca mój język obcy. Nie mam problemów z jęz. ang, ale nigdy nie byłem na rozmowie, gdzie od dechy do dechy klepie się po ang (za wyjątkiem pracy sezonowej w USA, ale tego nie liczę). Nie mam w tym doświadczenia. Chcę zaspokoić ludzką ciekawość, bo i tak przygotuję się odp. do rozmowy :) Może ktoś się podzieli doświadczeniem?

#it #informatyka #praca #rozmowakwalifikacyjna
  • 4
@Varajin: Jeżeli rozmowa jest z Polakami, to po angielsku będzie fragment, np. jedno pytanie techniczne, albo jedno "miękkie" np. o hobby. Ale zdarza się, że jedną z osób, które cię przepytają, będzie zagraniczniak, wtedy, cóż, zostaje lengłydż. Ale nie martw się, zaliczysz trzy godzinne rozmowy po angielsku, gdzie robisz co możesz żeby dobrze odpowiedzieć, nie nawalić z językiem i na dodatek w ogóle dobrze wypaść, i przywykniesz :-)