Aktywne Wpisy
Smarek37 +303
#remontujzwykopem #stolarstwo
Miraski zmontowałem znajomemu takie stare mebelki z odzysku. Ktoś wymieniał i miało iść na śmietnik a dostało drugie życie. Wiadomo nie jest to kuchnia jak z katalogu, ale po małych przeróbkach typu nowe cokoły, kilka wstawek i zrobieniu ściany z tej samej płyty mdf wyszedł całkiem sympatyczny efekt. Wiadomo, nie ma zgrania góry z dołem i szafka narożna przy zlewozmywaku też nie jest szafką narożną tylko taką przeróbką. Blat też
Miraski zmontowałem znajomemu takie stare mebelki z odzysku. Ktoś wymieniał i miało iść na śmietnik a dostało drugie życie. Wiadomo nie jest to kuchnia jak z katalogu, ale po małych przeróbkach typu nowe cokoły, kilka wstawek i zrobieniu ściany z tej samej płyty mdf wyszedł całkiem sympatyczny efekt. Wiadomo, nie ma zgrania góry z dołem i szafka narożna przy zlewozmywaku też nie jest szafką narożną tylko taką przeróbką. Blat też
wybryk_natury +171
#globalneocieplenie #planetaplonie
@Bestiariusz: mam.
@Bestiariusz: bzdura.
Modele klimatyczne niczego nie przewidują co, z definicji prawa naukowego, wyklucza je z nauki.
Co ciekawe, acz absolutnie nie jest dziwne, to to że IPCC już nie mówi o przewidywaniach, bo wie że ich "przewidywania" się nie sprawdzają, tylko o
Nie masz i właśnie to wszystkim pokazujesz.
Modele klimatyczne zajmują się właśnie przewidywaniem i robią to bardzo dobrze, o czym świadczą dane:
NASA
USDA
SkepticalScience
Nie ma czegoś takiego jak "prawo naukowe". Gdybyś rozumiał czym jest nauka, to byś wiedział, że nauka jest modelem rzeczywistości, który ma przewidywać skutki eksperymentu na podstawie przesłanek.
@Bestiariusz: zamieniam się w słuch.
@Bestiariusz: właśnie widzę.
@Bestiariusz: dokładnie, dane świadczą i tym, że nie przewidują. Wg mieli temperatura miała wzrosnąć o 1,5 - 3 stopni, nie wzrosła nawet o pół.
Wg mieli oceanua miała już nie istnieć, istnieje dalej, wg modeli, albo tylko wg proroków, miało nie być śniegu na Kilimandżaro, wciąż
Podałem bezpośrednie linki do największych organizacji naukowych, które potwierdzają celność modeli klimatycznych.
Wystarczy zajrzeć do linków i/lub przeczytać jakiekolwiek inne badania na ten temat.
W ogóle nie wzrosła XD
@Bestiariusz: jaka celność, skoro przewidywania modeli nie zgadzają się z rzeczywistością?
@Bestiariusz: argument od autorytetu. To nie jest argument.
I co jeszcze powiesz, że 97% naukowców site z tym zgadza?
@Bestiariusz: ad hominem - nie masz argumentów to zaczynasz wyzywać.
Może nie rozumiesz angielskiego i tym są spowodowane Twoje twierdzenia? W tym filmiku nie ma ani jednego obraźliwego stwierdzenia. Jest tam tylko zawarta moja subiektywna ocena Twoich wypowiedzi. Każdy, kto będzie to czytał, łatwo rozpozna kto ma argumenty.
@Bestiariusz: ja też nie zaprzeczam, faktycznie jest cieplej. I co w związku z tym?
@Bestiariusz: no jasne, a ten pan Cook (ang. Kucharz), który upichcił to badanie, w którym 97% naukowców site zgadza z AGW już w abstrakcie pisze, że wyszło mu, że 32% się zgadza, a potem,
Fala migracji do Europy spowodowana przez Arabską wiosnę, której praprzyczyną były niespotykane susze, które doprowadziły do ogromnych wzrostów cen żywności.
Źródła.
@Bestiariusz: prosz.
Quantifying the consensus on anthropogenic global warming in the scientific literature; Environmental Research Letters, Volume 8, Number 2 Citation John Cook et al 2013 Environ. Res. Lett. 8 024024
Ciekawy artykuł. Nawet jeśli są tam pojedyncze fałszywie przypisane badania, to niewiele to zmienia w ogólnym odbiorze pracy. Muszę ją dołączyć do tych, które potwierdzają konsensus naukowy na temat zmian klimatu. Dzięki!