Wpis z mikrobloga

@WielkiPowrut88:
Nie każda knajpa we Włoszech musi być dobra. W Polsce też masz restauracje serwujące dobre polskie jadło, ale i takie gdzie na talerzu dostaniesz jakąś abominację. Pewnie też mają swoją Maddalene Gesslero, która jeździ po kraju i robi im w kuchni rozpierdziel za takie fuszerki.
  • Odpowiedz
To jest trend już od kilku lat. Restauratorzy robią się coraz bardziej leniwi i jak widzą że turysta zje syf to po co ma się trudzić. Nawet pizza na metry robi się coraz gorsza ( ͡° ʖ̯ ͡°) Nawet rodowici Włosi zaczynają narzekać.
  • Odpowiedz
@gooway: potrzebujesz guanciale i pecorino, wszystko bez problemu do dostania w inernecie, a przepis jest banalnie prosty (jak kazdy wloski) i na jutubie pierdyliard poradnikow od prawdziwych kucharzy, a nie jutuberow wannabe. I nie, carbo ze smietana nie jest lepsze.

@LebronAntetokounmpo wlosi tez sa #!$%@?, maja stowarzyszenia pilnujace przepisow i daja akredytacje na neapoletane: https://www.pizzanapoletana.org/en/ ;)
  • Odpowiedz
W Polsce też masz restauracje serwujące dobre polskie jadło, ale i takie gdzie na talerzu dostaniesz jakąś abominację.


@vateras131: no niby tak, ale to włosi dostają incydentów kałowych jak się odwali coś niezgodnego z ich sztuką kulinarną ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@Cadfael
Polacy może na mniejszą skalę ale też tak mają. Polecam odszukać sobie jakiś przepis na rosół albo barszcz na Ig i poczytać komentarze. Zazwyczaj wylewa się jad bo jakiś śmieć śmiał śmieć dodać inny składnik niż prababka autora i i "hehe fajna zupkę gotujesz ale to na pewno nie rosół".
  • Odpowiedz