Wpis z mikrobloga

Kononowicz wypisał się ze szpitala, do domu dotarł za pomocą Kasi i Piotra i siedzi tam ? Co teraz będzie jak nie leczony to tydzień dwa i nie będzie co zbierać, Olo coś organizuje aby go siłą wywieść? Bo Barnej to chyba się nie zaangażuje, aby nie tracić czasu wiosny.
#kononowicz
  • 10
  • Odpowiedz
@piSSowiec39: Nie po to psina, sradek i olgierszczano sprzątają dom Mitomana Bożego... Jakby nie mieli zamiaru przejmować chatki to by nie sprzątali i nie chcieli zamknąć Konona ;)
  • Odpowiedz
@piSSowiec39: @OrgStJones myślę że prędzej do ZOL albo ZPO pójdzie Konon. Do DPS to tak nie biorą sobie ludzi bo to zbyt kosztowna zabawa. Pisałem o tym jakiś czas temu jak wyglądają procedury. DPS musi mieć kasę więc ściągają z emerytury a później z członków rodziny a knur nie ma ani tego ani tego więc miasto musiałoby za niego płacić a miasto dostaje z państwa co roku jakąś określoną kwotę na
  • Odpowiedz
@Ivan_Sekal: nie wiem jak teraz, bo u mnie ZOL został zlikwidowany, ale kiedyś było 50/50. Połowa emerytura i druga połowa z NFZ.

Tylko czym się tu przejmować. Krzysiowi pomaga biznesmen także na pewno opłaci mu jakiś prywatny dps o podwyższonym standardzie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@gagarin_kosmonauta: znaczy to zależy od emerytury. Zol podobnie jak DPS może ściągnąć max 70% emerytury a resztę próbuje ściągać z rodziny tyle że tu zależy od tego ile emerytura wynosi. Ale jak nie ma tego ani tego to NFZ może i 100% finansować (tak jak i gmina może 100% DPS finansować) tyle że jak knur nie chce to siła też go chyba nie wezmą.
Prywatny to nie DPS a dom opieki
  • Odpowiedz
@Ivan_Sekal: możliwe. Nie wiem jak to jest dokładnie i nie chce mi sie nawet tego sprawdzac. Jeździłem kiedyś ze swoją to ogarniać dla jej babki to mówili, że pół na pół. Finalnie i tak #!$%@? bombki strzelił, bo w szpitalu zlikwidowali ZOL.

Prościej napisać prywatny dps, wiadomo o co chodzi ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@OrgStJones: myślę, że jemu nie jest na rękę póki co zabieranie knura bo ponad 2 mln wyświetleń nadal wpada a to pewnie kilkanaście k zł. W sumie to zabawne bo jeśli coś rzeczywiście ogarnia to jak knura gdzieś zamkną to Olgierdano ogłosi sukces.
  • Odpowiedz