Takie pytanie, Mirko, co się stanie, jeśli jadąc na najwyższym biegu danego motocykla, z jakiegoś powodu będzie chciało się wrzucić bieg wyższy? XD To pytanie zrodziło się, bo mój pierwszy motocykl prawdopodobnie nie będzie miał na wyświetlaczu informacji o biegach. Myślę, czy jest warto wyposażyć taki motor w dodatkowy mały wyświetlacz. Jest to pomocne/potrzebne? #motocykle
@lysowsky wyświetlacz biegów nie jest zbyt potrzeby, bo dość szybko przyzwyczaisz się, że po obrotach poznasz na którym biegu jeździsz i po głośności dźwięku wydechu (nie wiem czy pojemność silnika ma na to wpływ).
A przy próbie wbicia siódmego biegu nie da się w górę dać dźwigni po prostu więc nawet możesz sobie czasem celowo sprawdzać tak nogą czy faktycznie już max bieg zapięty.
@lysowsky: Nie raz chciałem wrzucić 7, ale jeszcze nigdy się nie udało xD. A tak na serio, to nic się nie dzieje. Po prostu Twoja stopa napotka na opór, który mechanicznie jest nie do przejścia.
To pytanie zrodziło się, bo mój pierwszy motocykl prawdopodobnie nie będzie miał na wyświetlaczu informacji o biegach. Myślę, czy jest warto wyposażyć taki motor w dodatkowy mały wyświetlacz. Jest to pomocne/potrzebne?
#motocykle
@lysowsky: silnik wybucha a ty osiągasz orbitę księżyca.
A przy próbie wbicia siódmego biegu nie da się w górę dać dźwigni po prostu więc nawet możesz sobie czasem celowo sprawdzać tak nogą czy faktycznie już max bieg zapięty.
A tak na serio, to nic się nie dzieje. Po prostu Twoja stopa napotka na opór, który mechanicznie jest nie do przejścia.