Aktywne Wpisy
cohh +75
Byłem dzisiaj w przychodni i postanowiłem skorzystać z prawa do pierwszeństwa w kolejce ze względu na posiadaną legitymacje honorowego dawcy krwi.
Pani w recepcji powiedziała, że mogę, ale pacjenci różnie reagują i się nie myliła.
Podszedłem pod gabinet lekarza, w kolejce było ~ 20 osób, spytałem się grzecznie kto teraz będzie wchodził i zacząłem wyjaśniać, że mam legitymację, jest takie prawo itd. przede mną była pani ~ 60 lat, powiedziała mi, że tu
Pani w recepcji powiedziała, że mogę, ale pacjenci różnie reagują i się nie myliła.
Podszedłem pod gabinet lekarza, w kolejce było ~ 20 osób, spytałem się grzecznie kto teraz będzie wchodził i zacząłem wyjaśniać, że mam legitymację, jest takie prawo itd. przede mną była pani ~ 60 lat, powiedziała mi, że tu
Lukaszo5 +112
Co można powiedzieć na rozmowie o pracę żeby nie było krindżówy, gdy padnie pytanie o swoje wady?
Jak rok temu padło takie pytanie na rozmowie to powiedziałem, że słabo dogaduję się z ludźmi (przecież nie powiem, że jestem spierdonem z wykopu). Pracę dostałem, ale do tej pory nie wiem jak można dobrze odpowiedzieć na to pytanie.
#pracbaza #rozmowakwalifikacyjna
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
Na przykład: Moją wadą jest to że jestem perfekcjonistą, jak się za coś wezmę to chce to zrobić do końca i tak porządnie jak się tylko da.
Itp
Lub też zapytać; jakie kompetencje zawodowe ma sprawdzić to pytanie?
Myślałem, że czasy tych kretyńskich pytań już dawno minęły.
Oni i tak lecą po skrypcie i dopóki nie powiesz czegoś totalne od czapy i niepokojącego (jestem skrajnie leniwy i okradam pracodawców xd) to nie
- Dużo mówię, ale to może być zaletą, bo trzeba rozmawiać z ludźmi, żeby dobrze się funkcjonowało w zespole.
- Mało mówię, ale to może być zaletą, bo całą swoją uwagę poświęcę na wykonanie powierzonego mi zadania.
@epicentrum_chaosu: no jeżeli Ci powie
@robertx: to już widzisz jaki typ to jest. Ja bym nigdy nie chciał pracować z perfekcjonistą, bo to wrzód na dupie. Umniejszając sensu takim pytaniom ośmieszasz się i wychodzisz na osobę kompletnie nieporadna towarzysko. Jakbys w życiu nigdy nie próbował się skutecznie dowiedzieć czegoś o charakterze innych, nie potrafił
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: grap32