Aktywne Wpisy
Defined +495
Czy Koalicja Deweloperska działa w Polsce nieprzerwanie od co najmniej 24 lat? Myślę, że wielu z was ma gdzieś w głowie frazę "w polsce brakuje 2 miliony mieszkań". Otóż okazuje się, że ta fraza jest wtłaczana Polakom do głowy od co najmniej 24 lat. Jaki jest jej cel? Clickbait? Propaganda mająca wmówić Polakom, że mieszkanie jest towarem deficytowym i musi dużo kosztować?
Oczywiście struktura i oczekiwania Polaków się zmieniały przez lata -
Oczywiście struktura i oczekiwania Polaków się zmieniały przez lata -
dotankowany_noca +1280
#aborcja #feminizm #bekazlewactwa #4konserwy
Ale kogo w dzisiejszym ruchu obchodzą pierwsze sufrazystki? Idąc tym tropem większość konserwatystów powinna być za prohibicja.
@qeti: Ja natomiast jestem twoim przeciwieństwem i nie mam problemów z aborcja, a feministą nie jestem i niby, gdzie kobiety mają źle???
@qeti: Życie to ogólnie nie jest zbyt kolorowe, a ty i tak z tym nic nie zrobisz, a gdyby nie dłubanie pisu przy aborcji to nie byłoby tego piekła kobiet i feminizm u nas byłby nadal postrzegany jako domena wariatek.
@NiebieskiMiszmasz: Nadal jest. Co do reszty - zgadzam się.
@qeti: pewnie jakby się okazało, że twoja partnerka nosi dziecko z poważnymi wadami genetycznymi i ostrym zaburzeniem rozwoju to pewnie też byś tu pisał, że "na aborcję zgody być nie może", prawda? ( ͡º ͜ʖ͡º)
@tellet: zamiast unormować sytuację to w imię "skoro my mamy źle to one też powinny mieć źle" XD
Nie ma to jak dobre rozwojowe podejście xD
@Kryspin013: to by był cholerny problem moralny dla mnie. Ale cały czas by miał na czele dobro dziecka, by niepotrzebnie nie cierpiało.
Chyba nie bierzesz pod uwagę przemocy psychicznej, emocjonalnej - bo w tym to akurat babeczki IMO wyraźnie przodują. Za to jeśli za przemoc uważasz tylko pobicia albo gwałty to ok - wtedy sto procent zgody - skala przemocy wobec kobiet jest ogromna.
@qeti: czyli jednak dopuszczasz sytuacje, że jednak na aborcję jest zgoda.