Aktywne Wpisy
Wookash071 +41
Mam takiego jegomościa pod blokiem. Od dłuższego czasu dostaje jeść. Latem siedział na słonku, szukał mnie i czasem siostry po jedzenie. Podjeżdżałem pod blok o 2 w nocy to wybiegał znikąd za każdym razem. Jakby wiedział, że to ja.
Trochę mnie martwi ta pogoda. U mnie strasznie nie fajnie wieje i pada gęsty przelotny deszcz. To wpuściłem go do klatki schodowej, rozłożyłem mu koc który siostra my wyniosła. Wniosłem miske i dałem
Trochę mnie martwi ta pogoda. U mnie strasznie nie fajnie wieje i pada gęsty przelotny deszcz. To wpuściłem go do klatki schodowej, rozłożyłem mu koc który siostra my wyniosła. Wniosłem miske i dałem
Krolowa_Nauk +159
Masakra, staram się śledzić wszystkie wpisy odnośnie obecnej sytuacji powodziowej, ale przekopywanie się przez te durne heheszki to jakiś koszmar. Co drugi wpis to jakieś szurstwo albo nabijanie się z tragedii "bo mnie to nie dotyczy i nie mój problem". Ludzie potopili swoje i tak już niewielkie zasoby empatii czy o co chodzi? Przykre bardzo...
Wszystkim, których dotknęła ta tragedia bardzo współczuję i mam nadzieję, że jak najszybciej uda się opanować sytuację
Wszystkim, których dotknęła ta tragedia bardzo współczuję i mam nadzieję, że jak najszybciej uda się opanować sytuację
(-‸ლ)
Boże i jak tu komuś zaufać. Nie wiem, po prostu k**wa nie wiem co robić. Chyba teraz rozumiem tych wszystkich ludzi, co stracili w ułamku sekundy wszelkie chęci do życia
#teczowepaski #zwiazki
Nie da się zrobić rzetelnej analizy i badań na ten temat, bo znaczna część osób starszego pokolenia jest poza zasięgiem takich badań i jedyny sposób aby do nich dotrzeć to tylko telefonicznie albo nawet w cztery oczy. Jeśli ankieta była przeprowadzana za pomocą Facebooka, to licho wie w jakie
Sytuacja w UK, ale są odnośniki do źródeł. Ja tylko mówię, że ludzie często zdradzają, no tak niestety jest i wszędzie to przeczytamy (i też widzimy na własne oczy). Zdradzają i kobiety, i mężczyźni. Nie zależy mi na wykazaniu że jedna płeć robi to częściej niż druga.
Odnosząc się do starszych ludzi, jak myślisz, jak do nich docierają naukowcy chcący przeprowadzić badania?
Fałszywe zeznania w sądzie, no ok, ale
Podałaś link do agencji detektywistycznej, sprawy dotyczące zdrad są jednymi z najczęstszych tematów dochodzeń, nie dziwne więc że starają się zapuszczać niepewność w potencjalnych klientach odwiedzających stronę. Nie twierdzę że jesteś w błędzie, ale tu są rażące błędy w metodologii. Podają statystyki odnośnie rozwodów, a wiadomo że zdrada jest jedną z najczęstszych przyczyn rozwodów. Odnoszą się też do badania pośród 2000 klientów sieci sklepów kosmetycznych Superdrug, ale nie jest to reprezentatywna grupa odzwierciedlającą społeczeństwo. To tak jakby u nas Hebe albo Rossmann robiły takie badanie, a nie każdy kupuje w tych sklepach.
Większość ludzi jednak woli stabilność i ciężko uwierzyć, że liczby 30-50% ogółu osób w związkach miałoby dopuścić się zdrady. W Wielkiej Brytanii tym trudniej byłoby zrobić takie badanie, bo nadal jest to społeczeństwo kastowe, a grupy imigrantów sprzed brexitu nadal żyją w swoich gettach, gdzie wielu polaków pewnie nadal nie potrafi powiedzieć zdania po angielsku i polega na innych. Taki tygiel gdzie każdy na kimś polega i każdy jest uzależniony od kogoś mogą prowadzić do takich sytuacji, ale nie odzwierciedla to zachowań całego społeczeństwa.
Cześć