Wpis z mikrobloga

@zielonzielon: ja nie jestem przeciwny aborcji do 12 tygodnia ale to jest kur*a z logiki. "Nie lubisz podatków to ich nie płać", "Nie chcesz zginąć na wojnie, zignoruj wezwanie do wojska"
  • Odpowiedz
@d4wid:

spoko, mój kolega gej też nie popiera lgbt

Ty naprawdę uważasz, że wszyscy ateiści popierają aborcję? Adolf Hitler chyba nie był specjalnie religijny, a w Rzeszy obowiązywał bezwzględny zakaz (co innego w takiej, np. Guberni, ale to już insza inszość).
  • Odpowiedz
  • 1
@atencjon: Innym mi się nie chciało odpisywać ale personie z tak dobrym kontentem muszę odpisać.

Różnica między tymi dwiema rzeczami polega na tym, że w przypadku morderstwa, gwałtu, kradzieży etc mamy sprawcę i mamy pokrzywdzonego. Oczywiście że postawa "nie lubisz zabójstw to nie zabijaj" nie ma sensu, bo to że ja nie zabijam nie uchroni mnie przed zostaniem zabitym przez kogoś innego. Podmiotem zabójstwa jest osoba, która zabija. Przedmiotem zabójstwa
  • Odpowiedz
"jeśli ktoś jest przeciwnikiem aborcji to niech jej sobie nie robi".

@zielonzielon: no właśnie nie do końca bo dziecko które jest abortowane może akurat być przeciwnikiem ale nikt się go o zdanie nie spyta
  • Odpowiedz
@zielonzielon: brawo! proste
nie wiem czemu ludzie lubią mieć smycz na szyji. Niech każdy decyduje za siebie.
Czy aborcja powinna być finansowana? Nie, jeśli jest to jakiś powód niezwiązany z chorobą. A jeśli jest zwiazany z chorobą to niech będzie finansowane przez ten bullshit nazywany NFZ co niepowinien istnieć według mnie :P ale od tego jest ()
  • Odpowiedz
@pevka: dlaczego wspominasz tylko o tabletkach antykoncepcyjnych i tabletkach dzień po, a nie odnosisz się do wazektomii? Dlaczego to kobieta ma płacić cenę za przyjemność obu płci? Dlaczego to kobieta ma ponosić konsekwencje swoje ORAZ mężczyzny?
  • Odpowiedz