W sumie swój taras też myłem Kärcher k7 (w teorii to najdroższa myjka dostępna w sklepie xD, ale są lepsze), niedroga myjka, zapłaciłem za nią 399 Euro, a opłaca się, ja dosłownie ręcznie próbowałem myć, cały taras, ale po kupnie Kärcher to jakaś dosłownie magia, podłączacie do zwykłego zbiornika wody i prądu na 230V i działa cuda, lecicie spryskiwaczem po całym tarasie i czysty.On nawet nie ma aż tak mocnego wyrzutu bo mogę dotknąć ręką i nie przecina mi, ale naprawdę polecam. Dosłownie 5 minut i cały taras czysty.
Ja niestety nie mam takiej końcówki jak Kamil. Ale nadal działa, dosłownie swoją końcówka muszę każdy kont przejechać.
Nawet dużo wody nie bierze, a prąd, to tylko według instrukcji, 2200W, więc jak czajnik.
zakup mojego życia to K7 i WD6. Ile mi to czasu zaoszczędziło i sytuacji to moje.
@2Girls_1Cup: Szczerze, na początku nie wierzyłem, że wyczyści mój taras, ale już pierwsze psiknięcie pokazało swoją moc. To magia. Dosłownie z 20 minut mi zajęło.
I jak widać, każdy sprzedawca, sprzedaje nam K7 w Obi xD
Szczerze, to nie liczyłem ile wody poszło na to ani ile prądu, ale to pewnie groszowe sprawy.
@aptitude: Rodzice sobie do Karchera dokupili właśnie tą nakładkę mopującą, ale jakoś nie było okazji jeszcze przetestować, stąd moje phytanie: czy ona sobie radzi z ziemią/mchem i innym rosnącym gównem w fugach między kostkami? Tylko czyści, wyszarpuje, jakoś mocno wypłukuje?
@2Girls_1Cup: Najbardziej zadziwia mnie to, to nie ma jakieś odrzutowej mocy, a czyści. Jak? Ja jeden wieczór przed Kärcher męczyłem się wyczyść trochę tarasu szczotką, a po kupnie, to tylko pół godziny i gotowe.
@aptitude: moc mimo wszystko ma chyba właśnie w Bar czy PSI. Owszem nie jest to moc przemysłowa ale chyba jest już na pograniczu Home, & Garden / Professional.
@2Girls_1Cup: k7 ma 180 bar, ale jakoś nie wierze w to, mój kompresor ma 16 bar a ma większe stężenia powietrza, ręki jakoś nie przetnie mi k7, tylko ja tym kompresorem bardziej zasilam urządzenia pracujące na powietrze, czyli jak szlifierka, ze względu na ESD.
Ja niestety nie mam takiej końcówki jak Kamil. Ale nadal działa, dosłownie swoją końcówka muszę każdy kont przejechać.
Nawet dużo wody nie bierze, a prąd, to tylko według instrukcji, 2200W, więc jak czajnik.
#ciekawostki #rodzina #kikiswiat
@2Girls_1Cup: Szczerze, na początku nie wierzyłem, że wyczyści mój taras, ale już pierwsze psiknięcie pokazało swoją moc. To magia. Dosłownie z 20 minut mi zajęło.
I jak widać, każdy sprzedawca, sprzedaje nam K7 w Obi xD
Szczerze, to nie liczyłem ile wody poszło na to ani ile prądu, ale to pewnie groszowe sprawy.
@aptitude ten tryb z rotującą głowicą w moim przypadku robi świetną robote.
Ja jeden wieczór przed Kärcher męczyłem się wyczyść trochę tarasu szczotką, a po kupnie, to tylko pół godziny i gotowe.
PS. Nie używając chemii.
@2Girls_1Cup: k7 ma 180 bar, ale jakoś nie wierze w to, mój kompresor ma 16 bar a ma większe stężenia powietrza, ręki jakoś nie przetnie mi k7, tylko ja tym kompresorem bardziej zasilam urządzenia pracujące na powietrze, czyli jak szlifierka, ze względu na ESD.