Aktywne Wpisy
micq +157
#biedronka #polska #rolnictwo #patriotyzmgospodarczy
ostatnio kupiłem w biedronce ogórki, a jako, że lubię czytać, kto dla kogo produkuje i skąd coś pochodzi, to nie ukrywam, że zdziwiłem się, że ogórasy są wyprodukowane w…Indiach XD
jeszcze jakby to były jakbyś "orientalne" czy coś, ale nie, to są ogórki prosto z "naszej" spiżarni, jakby kurde ogórków w Polsce brakowało, żeby je z Indii ściągać XDDDDDD
Także tak, ciekawie to
ostatnio kupiłem w biedronce ogórki, a jako, że lubię czytać, kto dla kogo produkuje i skąd coś pochodzi, to nie ukrywam, że zdziwiłem się, że ogórasy są wyprodukowane w…Indiach XD
jeszcze jakby to były jakbyś "orientalne" czy coś, ale nie, to są ogórki prosto z "naszej" spiżarni, jakby kurde ogórków w Polsce brakowało, żeby je z Indii ściągać XDDDDDD
Także tak, ciekawie to

źródło: photo_2025-02-07_18-12-35
Pobierz
zasadzka01 +235
Mirki proszę, polechtajcie moje ego. Zrobiłem pizzę w domu, z której jestem tak dumny, że tworzę tej wpis. #pizza #gotujzwykopem jestem z niej mega dumny

źródło: temp_file1691104359560814974
Pobierz
na poczatku 2022 był taki myk, ze wystarczyło kupic jeden panel i mikrofalownik jak ktoś nie miał kasy, czasu na normalna instalację i potem sobie normalnie rozbudować. Nawet zachęcałem do tego ludzi w rodzinie ale nikt nie skorzystał.
@zibizz1: dziwnie zbieżne mamy doświadczenia ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@zibizz1: nie było problemu ze zwiększeniem mocy przyłączeniowej?
@majk3l
Było, miałem 14kW i 25A, chciałem 23kW :) zeby było
13.3 montuje pod falownik 10kW
Pewnie możesz dołożyć panele, byle było zgodnie z parametrami wszystko, maksymalne prądy i napicia. Jak chcesz dokładać do obecnych stringów to musisz wybrać panele takie same lub z jak najbardziej zbliżonym prądem
Panele Jinko +Fronius+SmartMeter+Wattpilot (ładowarka)
Dokładam panele Jinko+Fronius
Kiedys zużycie miałem 7500-8000 z czego 4000 to była pompa ciepła, potem zrobił sie covid wiec 24/7 prawie siedzimy w domu i pracuja komputery itp, doszedł kaloryfer elektryczny w łazience przez który pewnie zużycie pompy spadło do 3500 rocznie, ekspres do kawy z lodówka na mleko, automatyczna kosiarka elektryczna no i creme de la creme samochody elektryczne które wciągaja 7000 rocznie. W
źródło: temp_file7244005196940441607
PobierzDecyzję podejmowałem w 2020. Wtedy wziąłem falownik i licznik, 1.5 roku temu dobrałem ładowarkę Wattpilot( też 2x droższa niż inne), teraz kolejny falownik, za 10kW zapłaciłem 6700 netto więc nie jakoś drogo, dołączyłem do swojej instalacji i działa. Ładowarka
źródło: temp_file6532003604281186059
PobierzNiewiele zamontowalem, ale GoodWe jest dla mnie dobrym falownikiem za niewielkie pieniadze.