Skoro dzisiaj mamy na tagu ukraina dzień przypominania nietrafionych prognoz o wojnie na Ukrainie naszych "osintowców", to moim zdaniem absolutny top tej wojny kompletnie nietrafionych prognoz, połączonych z niespotykaną liczbą całkowitych bzdur to ten screen poniżej. Słynny wpis na fejsie J. Wolskiego na grupie "Obrona Pro" z 1 marca 2022 r. gdzie spotkał się wówczas z powszechnym podziwem wśród reszty tamtejszych tuzów "osintu" typu Zagórski, Lisowski itp. Dodam że wtedy został on przeklejony także tutaj na wykopie i dostał chyba z 600 plusów, bo to był jeszcze czas gdy Wolski miał tu status polskiego "boga osintu". Poza pierwszym akapitem dotyczącym frontu południowego, cała reszta tego omówienia (od rejon ATO w dół) to dosłownie bzdura na bzdurze. Każde kolejna zdanie to kolejna kompletna brednia lub wynikająca z niej kompletnie nietrafiona prognoza. Cały ten wpis J. Wolskiego jest w pewnym sensie imponującym pomnikiem pychy, niewiedzy i ignorancji wynikającej z efektu Dunninga-Krugera. Jest to bez wątpienia sztuka aż tak się pomylić bowiem z rachunku prawdopodobieństwa wynika że osiągniecie 40-50 proc. trafności prognoz jest możliwe de facto na zasadzie losowości. A tutaj mamy dosłownie szereg chybionych prognoz dających około 90 proc. nietrafności #ukraina #rosja #wojna #wolski
@Bury_Zenek: Z tym nie mam problemu. Natomiast dużo bardziej mnie irytują towarzyszące zawsze temu czepianiu się ataki ad personam tego trolla. Zresztą nie tylko wobec mnie. To jego znak rozpoznawczy.
@Bury_Zenek: Przecież w pierwszej odpowiedzi do niego przyznałem że to była nietrafiona prognoza. Tyle że on potem zaczął to przedstawiać jakby sama ta prognoza była jakąś kompletną niedorzecznością i absurdem bo "Zeleński coś tam powiedział". Więc musiałem zareagować.
Poza pierwszym akapitem dotyczącym frontu południowego, cała reszta tego omówienia (od rejon ATO w dół) to dosłownie bzdura na bzdurze. Każde kolejna zdanie to kolejna kompletna brednia lub wynikająca z niej kompletnie nietrafiona prognoza. Cały ten wpis J. Wolskiego jest w pewnym sensie imponującym pomnikiem pychy, niewiedzy i ignorancji wynikającej z efektu Dunninga-Krugera. Jest to bez wątpienia sztuka aż tak się pomylić bowiem z rachunku prawdopodobieństwa wynika że osiągniecie 40-50 proc. trafności prognoz jest możliwe de facto na zasadzie losowości. A tutaj mamy dosłownie szereg chybionych prognoz dających około 90 proc. nietrafności
#ukraina #rosja #wojna #wolski
@Bury_Zenek: Z tym nie mam problemu. Natomiast dużo bardziej mnie irytują towarzyszące zawsze temu czepianiu się ataki ad personam tego trolla. Zresztą nie tylko wobec mnie. To jego znak rozpoznawczy.
@Bury_Zenek: Przecież w pierwszej odpowiedzi do niego przyznałem że to była nietrafiona prognoza. Tyle że on potem zaczął to przedstawiać jakby sama ta prognoza była jakąś kompletną niedorzecznością i absurdem bo "Zeleński coś tam powiedział". Więc musiałem zareagować.