Aktywne Wpisy
kaszaamanna +1922
Niestety ten wpis jest najgorszy ze wszystkich ale czuję się zobowiązany dla użytkowników którzy nas wspierali aby dokończyć historię..
Nie udało nam się, moja żona przegrała walkę z chorobą odchodząc w wieku 30 lat na moich rękach.. teraz jakoś trzeba przeżyć ostatnie pożegnanie i potem próbować stanąć na nogi dla córki.
Serdecznie dziękuję jeszcze raz za okazane wsparcie, pomoc i modlitwę. Szczerze to docenialiśmy.
Prośba
Nie udało nam się, moja żona przegrała walkę z chorobą odchodząc w wieku 30 lat na moich rękach.. teraz jakoś trzeba przeżyć ostatnie pożegnanie i potem próbować stanąć na nogi dla córki.
Serdecznie dziękuję jeszcze raz za okazane wsparcie, pomoc i modlitwę. Szczerze to docenialiśmy.
Prośba
źródło: image_picker_45AC021C-D8A9-4C7C-827A-BAC7D3D7FC96-10832-0000012E030976FA
Pobierz
nie_umiem_inwestowac +359
źródło: 1000005415
Pobierz

Zasłaniać ciemnymi zasłonami okna, wtedy ciepło zbiera się potwornie między oknem, a zaslonami. Więc nie wiem czy jest jakaś różnica w lato jakby okna były normalnie odsłonięte vs chłodzenie klimatyzacja split (chyba tyle samo energii wpadnie przez odsłonięte okna bez zasłon, co zaabsorbuja ciemne zasłony i oddadzą i tak na pokój? (picrel)
Myślałem o folii przeciwsłonecznej z internetu na szyby, ale chyba tak samo sprawdzi się zwykły koc ratunkowy/termiczny nrc do odbicia promieni? (choć pewnie głupio będzie wyglądało z zewnątrz jak się przyklei na szyby)
#kiciochpyta #klimatyzacja #lato #budujzwykopem #dom #mieszkanie
źródło: IMG_20240326_114105
Pobierz@obywatel_gov: tak samo jak zwykły styropian budowalny, który możesz wcisnąć w ramę
Jakbyś się zdecydował na rolety do domu jednak to lepiej brać te podklejane gumą bo nawet całe czarne przepuszczają światło nawet jak tego wizualnie nie widać to ja mam akurat monitor w stronę okna i nawet na ciemnych widać dlatego sobie planuje kupić podklejone gumą.
Na szczęście w
No i zastanawiam się czy więcej "ciepła" dostarczę w lato do mieszkania zasłaniając ciemne rolety czy pozostawiając okno odsłonięte na promienie słoneczne