Wpis z mikrobloga

#damskiprzegryw

Ostatnio sobie policzyłam, że pms plus okres zajmują mi jakieś dwa, trzy tygodnie w cyklu... Załóżmy, że licząc te najcięższe pierwsze trzy dni, kiedy się krew leje, boli brzuch i nogi i jest sie na maksa zmeczonym #!$%@?, oraz powiedzny jakos ze cztery dni pmsu, kiedy jest sie najbardziej #!$%@? i glodnym, to daje powiedzmy ze z tydzien totalnego wykluczenia z zycia spolecznego i ekonomicznego, to w calym zyciu kobiety, zakladajac ze dozyje menopauzy, daje ponad 9 lat.
  • 9
@zbrodnia_i_kawa: myślę, że jest to temat do podjęcia przez lewicę. Powinno się płacić za ten okres "okresu". Oczywiście z pieniędzy chłopów, bo baby nigdy nie chcą płacić za swoje. Tak jak kiedyś pisałem, że w pełni popieram skrzynki na podpaski/tampony, ale żeby baby same opłacały je. Zostałem zakrzyczany i zwyzywany od mizoginów.

Coś jak z tym, że baby wykonują "nieodpłatną" pracę sprzątając w domach/mieszkaniach, a wiadomo, że chłop się byczy przez
@keep_movin ale o czym ty #!$%@?... X) Po prostu, 9 lat z zycia, to jakbym do piedla poszla na 9 lat, na to samo by wyszlo. Uwazam ze to interesujacy fakt, ktory najdosadniej pokazuje, ze kobieta i mezczyzna, to naprawde dwa kompletnie rozne doswiadczenia i wydaje mi sie, ze przecietna kobiete zrozumie tylko facet jakis chory od urodzenia. To tlumaczy czemu kobiety sa bardziej neurotyczne z natury, czemu czesciej boja sie o
@zbrodnia_i_kawa: potrzebują opieki mężczyzny, jego pieniędzy, zasobów, a w zamian dostaje się rozklekotaną emocjonalnie, roszczeniową i przebolcowaną przez oczywiście jej złe wybory istotę.
A no i jeszcze dochodzi fakt, że nie mają współczucia i wyrozumienia dla męskich słabości.

Deal życia.
@zbrodnia_i_kawa: bo sterowani jesteśmy hormonami i popędem. Jak nie zaspokojone są te rzeczy to pojawia się smutek. Dlatego żyją krócej.
Pokazuję jaka jest rzeczywistość. To co aktualnie robią baby. Wymagać, ale dać od siebie to za dużo.
@keep_movin:

bo sterowani jesteśmy hormonami i popędem. Jak nie zaspokojone są te rzeczy to pojawia się smutek. Dlatego żyją krócej.

Ach, czyli jednak potrzebujecie kobiet do czegoś? Szalenie płytka ocena sytuacji, ale już nie chce mi się próbować wlewać w pełne naczynie.

Pokazuję jaka jest rzeczywistość. To co aktualnie robią baby. Wymagać, ale dać od siebie to za dużo.

Ach, czyli mężczyźni żyją dłużej, bo więcej przebywają z roszczeniowym pasożytem...? Make
@zbrodnia_i_kawa: gdyby nie potrzeby bliskości to pewnie chłopy sami ze sobą by przebywali.
Już ci pisałem wyżej, smutni, nieszczęśliwi ludzie żyją krócej. Obie płcie sterowane są hormonami.
Sama na pewno widzisz, że samotne stare baby są zdziczałe, podobnie jak mężczyźni.