Wpis z mikrobloga

#gotujzwykopem
Eureka!
Obejrzałem chłopa z internetów który kazał robić steka na termometr a nie na oko.
Poleciałem do biedronki a może Lidla nie pamiętam i kupiłem kawałek najpodlejszego mięsa. #!$%@?łem sondę termometru w środek wrzuciłem na nieduży ogień i obracałem co minute aż do 49 stopni.
#!$%@? pierwszy raz w domu zjadłem miękki fajny stek a nie zelówe.
Czuje dobrze.

Kolor zdjęcia nie odzwierciedla rzeczywistego koloru mięsa.
lordsiu - #gotujzwykopem
Eureka!
Obejrzałem chłopa z internetów który kazał robić ste...

źródło: temp_file4468501829449545002

Pobierz
  • 8
@lordsiu: bez obrazy, wygląda tragicznie. choćbyś go ugotował. Skąd Ci przyszło do głowy żeby robić na niedużym ogniu? Przez to w ogóle nie jest wysmażony. Ogień ma być wysoki, patelnia ma dymić. a na koniec jak już widzisz że dochodzi to temperatury jakiej szukasz to bastujesz w maśle i czosnku
Nie piszę dla złośliwości tylko jako porada.
via Android
  • 0
@HaPPe spokojnie ryju malinowy, następnym razem się przyłożę bardziej to był tylko test z termometrem.
Z tego co pan z YT mówił to patelnia/olej ma nie dymić wspomniał o 180 stopniach.
@lordsiu: jeśli czujnik dymu się nie załączył to znaczy że za mało nagrzana ;) To jest cienki stek więc potrzebuje wysoki ogień żeby mieć w ogóle możliwość go z zewnątrz wysmażyć i jednocześnie go nie wysuszyć w środku.